Το γεγονός ότι ο εφοπλιστής-εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης ευαισθητοποιείται σφόδρα από δημοσιεύματα που τον αφορούν και αναρτώνται στο zougla.gr είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό. Θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο ακόμη και για εμμονή.

Το να διαμαρτύρεται, ωστόσο, με αποστολή εξωδίκου για την ανάρτηση δημοσιεύματος από το zougla.gr που αφορά σε δημοσίευμα άλλου επικοινωνιακού μέσου με δηλώσεις του συνεργάτη του Αιμιλίου Κοτσώνη, βασικού κατηγορουμένου και καταδικασθέντος για την υπόθεση Noor1 και τους τόνους ηρωίνη που έφτασαν στην Ελλάδα, πάει πολύ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr, όπως επιτάσσει η δεοντολογία, δημοσιεύει το εξώδικο του Βαγγέλη Μαρινάκη και ο κάθε αναγνώστης και χρήστης του διαδικτύου μπορεί να αντιπαραβάλει τις αιτιάσεις του εφοπλιστή με το εξώδικό του και το δημοσίευμα που αναρτήθηκε από το site μας. 

Είμαστε σίγουροι πως οι πολίτες θα καταλήξουν στα συμπεράσματά τους. Οφείλουμε, ωστόσο, να τονίσουμε πως, αν ο κύριος Μαρινάκης ζητεί από το zougla.gr την όποια διάψευση ή αυτοκριτική ή ακόμη και την απόσυρση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, θα πρέπει να αντιληφθεί το εξής: είναι άστοχο να ζητεί από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα διάψευση και όχι από τον ίδιο τον συνεργάτη του Αιμίλιο Κοτσώνη. Ας απευθυνθεί σε αυτόν ο οποίος και προέβη στις επίμαχες δηλώσεις και σχόλια. Ή έστω ας απευθυνθεί στο μέσο που ανήρτησε τις δηλώσεις ή τα σχόλια. Ο ίδιος ο Αιμίλιος Κοτσώνης και το μέσο που φιλοξένησε το γνωστό δημοσίευμα είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν στον κ. Μαρινάκη για τα ερωτήματα και τις απορίες του. Όχι, πάντως, εμείς.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο του εξωδίκου του εφοπλιστή-εκδότη και κληθέντος από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα να καταθέσει εξηγήσεις ανωμοτί και ως ύποπτος για την υπόθεση Noor1. 

*Κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

         

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τώρα το δημοσίευμα της εφημερίδας που ανήρτησε το zougla.gr



Ανησυχία αλλά και σύγχυση προδίδουν τα λόγια του Αιμίλιου Κοτσώνη, βασικού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, κατά την περίοδο που η σπείρα των Εμιράτων αλώνιζε στον Περσικό Κόλπο μεταφέροντας παράνομα φορτία καυσίμων αλλά και, όπως απεδείχθη με την υπόθεση Noor1, και πολλούς τόνους σκληρά ναρκωτικά. 

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης αναμένοντας τη δίκη του σε δεύτερο βαθμό και μετά την πρώτη του καταδίκη φαίνεται πως αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως τα πράγματα έχουν σφίξει για τα καλά. 

Οι κάποτε αμέριμνοι και αρκούντως αλαζόνες μέλη της σπείρας, σήμερα είτε στο κελί της φυλακής είτε εκτός των φυλακών αλλά με βαριές καταδίκες, ξανασκέφτονται ενδεχομένως πως μπορεί η Δικαιοσύνη να αργεί αλλά στο τέλος ως διά μαγείας κάνει τη δουλειά της.

Έτσι λοιπόν σε μία καταλυτική χρονική στιγμή, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχίζει η τελευταία φάση της έρευνας για το Noor1 της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα -αφού μέχρι τα τέλη του μηνός όλοι όσους έχει καλέσει για εξηγήσεις ανωμοτί θα περάσουν από το γραφείο της και θα καταθέσουν ανακρινόμενοι ως ύποπτοι- ο Αιμίλιος Κοτσώνης επιλέγει να ανοίξει λίγο το στόμα του, εκστομίζοντας μερικές κουβέντες αλλά όχι όλες. Δείχνει απλώς την ανησυχία του και εκφράζει την αγωνία του, διότι αντιλαμβάνεται πως σε αυτήν τη ζωή όλα εδώ πληρώνονται.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας FM Voice το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω ενδεχομένως να είναι ένα προοίμιο μιας διαδικασίας όπου διαχρονικοί συνεργάτες, παλιοί φίλοι, διαισθάνονται πως δεν είναι τόσο ασφαλείς όσο τους είχαν υποσχεθεί και πως τα στεγανά ράγισαν, ενδεχομένως δε για τα καλά. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης εκφράζει παράλληλα και την πικρία του, διότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον «ξεζούμισε», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. 

Βεβαίως, μπορεί να γίνει και μία άλλη ανάγνωση επικεντρώνοντας σε μία φράση του δημοσιεύματος πως σύμφωνα με παράγοντες της Δικαιοσύνης το κατηγορητήριο (κατά Μαρινάκη) δεν… δένει!

Μία παρατήρηση: Εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει διαρρεύσει ούτε ένα «Ι» από το υλικό που έχει επεξεργαστεί η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα.

Το μόνο που υφίσταται είναι ένα «άρωμα διαρροών» που δεν αφορά στην έρευνα της εισαγγελέως αλλά τα παραδικαστικά σχόλια τα οποία επικεντρώνονται κατά του προσώπου της δικαστικού και μόνον, στο όνομα μιας θρησκευτικού τύπου τυπολατρίας η οποία βρίσκεται βέβαια πολύ μακριά από κάθε έννοια δικαιοσύνης.

Με λίγα λόγια, το μόνο που υπάρχει είναι μία συνεχής επιθετικότητα από κύκλους επιχειρηματικούς και παραδικαστικούς, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να εξαγοράζουν συνειδήσεις και να υπονομεύουν τη Δικαιοσύνη, δηλαδή την Πολιτεία. Αν τώρα δένει ή δεν δένει το κατηγορητήριο ας περιμένουν οι… παράγοντες της Δικαιοσύνης (λέμε τώρα) το τελικό πόρισμα της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα. Και τότε θα δούμε τι δένει, τι δεν δένει και ποιος θα πάει δεμένος. 

Διαβάστε το δημοσίευμα

«Με πούλησε, με άδειασε ο Μαρινάκης για το Noor 1»

Την ώρα που ετοιμάζεται να παντρέψει την κόρη του και να ασχοληθεί με τη… χρυσοτόκο όρνιθα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, ο Αιμίλιος Κοτσώνης δεν κρύβει στους πολύ δικούς του ανθρώπους την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το πρόσωπό του.

Από την άλλη, αποφεύγει να εκφραστεί αρνητικά και, πολύ περισσότερο, να αφήσει ακάλυπτο για την υπόθεση του Noor 1 τον ισχυρό άνδρα των media και της ναυτιλίας. Έτσι, βεβαίως, ο Κοτσώνης καλύπτει και τον εαυτό του.

Αντιθέτως, στον Γιαννουσάκη φορτώνει ο Κοτσώνης το βάρος της ευθύνης για την τροπή των πραγμάτων στην υπόθεση. Τον θεωρεί «ελαφριά προσωπικότητα» και, μιλώντας σε ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, αποδίδει σε αυτόν βλακώδεις χειρισμούς με σκοπό τη διάσωσή του. Μόνο που αυτοί, κατά τον Κοτσώνη, τελικώς έμπλεξαν χειρότερα τον ίδιο τον Γιαννουσάκη, ενώ προκάλεσαν ζημιά σε όλα τα άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με το Noor 1.

Γάμος με Λιβανέζο και νέες business

Ολίγον τι… ονειροβατεί ο Αιμίλιος του Noor 1. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει ακόμη και ο στενός προσωπικός κύκλος του. Εμφανίζεται υπερβολικά αισιόδοξος για τη δίκη του, σε δεύτερο βαθμό, για τη μεγάλη αυτή υπόθεση. Σε τέτοιο βαθμό, που να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει σοβαρές και δυνατές δουλειές στην Ελλάδα, πριν καν καθαρίσει οριστικώς με την ιστορία του Noor 1. Φαίνεται, όμως, πως έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό του, ο οποίος επικεντρώνεται στο τουριστικό προϊόν.

Το… κουτσομπολιό του ρεπορτάζ. Η θυγατέρα του κ. Κοτσώνη συνδέεται με Λιβανέζο επιχειρηματία. Η σχέση τους θα είχε, ήδη, ολοκληρωθεί με τον γάμο τους στον Λίβανο.

Παγώνει, όμως, όσο ο Κοτσώνης αντιμετωπίζει την ποινή της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δεν δένει το κατηγορητήριο

Για την εμπλοκή Μαρινάκη στο Noor 1, χρόνια τώρα, πολλά διαβάζουμε και ακούμε. Βεβαίως, ο εφοπλιστής είναι υπόδικος για την ιστορία. Μέχρι τώρα, όμως, το κατηγορητήριο σε βάρος του φαίνεται να μη δένει. Αυτό δεν είναι δικό μας συμπέρασμα.

Παραγόντων της Δικαιοσύνης είναι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης