Ένας στους εκατό εφήβους είναι εθισμένος στο ίντερνετ, το 26% κάνουν καθημερινή χρήση ενώ το 8% ξεπερνά τις 20 ώρες την εβδομάδα «σερφάροντας».

Αυτά είναι κάποια από τα ανησυχητικά στοιχεία που διεξήγαγε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε μαθητές σχολείων της Αττικής, παρουσιάστηκαν χθες σε ημερίδα που διοργάνωσε ο δήμος Αμαρουσίου με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη μονάδα έχουν απευθυνθεί 47 έφηβοι τα τελευταία χρόνια με συμπτώματα σοβαρού εθισμού στο Διαδίκτυο ενώ από το 2006 μέχρι σήμερα 24 νέοι στη χώρα μας έχουν επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν, εκφράζοντας την επιθυμία τους ή ακόμη και αναζητώντας τρόπους για να το πετύχουν μέσω ίντερνετ.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία 80 Έλληνες χρήστες του διαδικτύου έχουν εμπλακεί σε διεθνές ηλεκτρονικό κύκλωμα εμπορίας υλικού παιδικής πορνογραφίας ενώ το 19,47% των εφήβων κάνει χρήση ιστοσελίδων με πορνογραφικό περιεχόμενο. Επίσης, το 74% παιδιών ηλικίας 12-15 ετών χρησιμοποιεί καθημερινά το Διαδίκτυο για τρεις ώρες και το 93% θεωρείται πλήρως εξοικειωμένο με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης