Το δημοσιογραφικό απόρρητο επικαλέστηκε στην κατάθεσή του ο διευθυντής της εφημερίδας contra news Αιμίλιος Λιάτσος στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία που θα αναδείξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στη διάρκεια μιάμισης ώρας της κατάθεσής του ο κ. Λιάτσος δεν θέλησε να κατονομάσει την πηγή που του έδωσε τη σχετική πληροφορία υποστηρίζοντας μόνο πως είναι αξιόπιστο και όχι πολιτικό πρόσωπο.

«Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα θα αναζητηθεί η αλήθεια και ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα» δήλωσε ο κ. Λιάτσος που συνοδευόταν από τον νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας, κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Στο δημοσίευμά της contra news γίνεται λόγος για τη δημιουργία ταμείου προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας. Το θέμα πυροδότησε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και διετάχθη προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έχει αναφερθεί στο εν λόγω δημοσίευμα και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα κ. Παππάς. Τη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Αναμένεται να κληθούν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης