Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 19:45


Για παραβίαση απορρήτου, προσωπικών δεδομένων και εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα χρηστών του διαδικτύου κατηγορείται -εκ νέου- ο 29χρονος πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Κώστας Αναστασίου.

Ο Κ. Αναστασίου κατηγορείται ότι εξαπάτησε έξι γυναίκες τις οποίες προσέγγιζε μέσω των social mediaΑυτή τη φορά, ο κ. Αναστασίου, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι είχε συλληφθεί και τον Νοέμβριο του 2014 για ίδια υπόθεση, κατηγορείται ότι εξαπάτησε γυναίκες τις οποίες προσέγγιζε μέσω των social media.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο 29χρονος με απατηλές μεθόδους κατάφερε να πείσει τουλάχιστον έξι γυναίκες να του επιτρέψουν πρόσβαση, μέσω ειδικού προγράμματος απομακρυσμένης διαχείρισης, στα αρχεία των προσωπικών τους υπολογιστών, από όπου και ανέσυρε-αντέγραψε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, σε ψηφιακά αρχεία όπως φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ.

Σε μία ακόμα περίπτωση αποπειράθηκε να αποκτήσει πρόσβαση, με την ίδια τακτική, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης του ο 29χρονος μέσω συγκεκριμένου προφίλ που διατηρούσε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, προσέγγιζε νεαρά κορίτσια, κυρίως φοιτήτριες.

Στη συνέχεια, έστελνε αιτήματα φιλίας στις παθούσες, καθώς και σε διαδικτυακές τους φίλες.

Υποδυόμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή, τους ανέφερε ψευδώς ότι στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, ήταν απαραίτητο να «ελέγξει» εξ’ αποστάσεως διάφορους προσωπικούς υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς, με στόχο τη δοκιμή της ισχύος και της αποτελεσματικότητας ενός νέου προγράμματος ενάντια στους ιούς.

Αφού έπειθε τις παθούσες με τον ανωτέρω απατηλό τρόπο, τους ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης στον υπολογιστή τους, με το οποίο αποκτούσε, εν αγνοία τους, πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά τους συστήματα, και στη συνέχεια ανέσυρε-αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, υπήρξε συνεργασία με την αρμόδια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης. Από την μεθοδική αστυνομική διαδικτυακή έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του 29χρονου στην υπόθεση.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο ερεύνησε την οικία του στην Αθήνα. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα των εξειδικευμένων αστυνομικών, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός Η/Υ και δύο ακόμη φορητοί υπολογιστές αφής (tablets), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, στην κατοχή του βρέθηκαν 450 βίντεο με γυναίκες.


*To zougla.gr δημοσιεύει την ταυτότητά του καθώς το αδίκημα του αθλητή είναι διαρκές. Από την πρώτη φορά που συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του, επανέλαβε την συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη, έτσι η δημοσίευση της ταυτότητάς του αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Διαβάστε επίσης:


Πρωταθλητής του στίβου έκλεβε φωτογραφίες από υπολογιστές φοιτητριών

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, 19:49