Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» στο λιμάνι του Βόλου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 09:28
Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Le Bougainville» στο λιμάνι του Βόλου

Ένα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, το «Le Bougainville», με σημαία Γαλλίας, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες για το εφετινό καλοκαίρι.

Το κρουαζιερόπλοιο-megayacht, που ανήκει στην εταιρεία Ponant Cruises, έκανε την έναρξη στους κατάπλους των κρουαζιερόπλοιων στο μεγάλο θεσσαλικό λιμάνι προερχόμενο από την Πάρο και ο επόμενος σταθμός του είναι η Μύκονος.

Έχει μήκος 128 μέτρα, χωρητικότητα 184 επιβάτες σε 92 καμπίνες και 110 μέλη πληρώματος και ανήκει στη γαλλικών συμφερόντων εταιρεία Ponant, η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει περισσότερες από 170 αφίξεις στην Ελλάδα το 2019.

Το «Le Bougainville» κατασκευάστηκε το 2019, με το πλοίο ως σκαρί να κατασκευάζεται στη Ρουμανία και από εκεί λίγο πριν από το τέλος του 2018 μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο για την αποπεράτωσή του.

Σήμερα, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κατευθύνθηκαν από το πρωί στο ιστορικό κέντρο του Βόλου, σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της περιοχής, στα γραφικά χωριά του Πηλίου, ενώ μερικοί προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τα Μετέωρα.

Εκτός από τις αφίξεις του «Le Bougainville» κατά την εφετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να καταπλεύσουν στον Βόλο 24 κρουαζιερόπλοια, ενώ η χρονιά θα κλείσει με την τελευταία άφιξη στις 29 Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 09:28