«Το ΕΣΥ θα διανέμει συγχωροχάρτια στη Siemens»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 10:36
«Το ΕΣΥ θα διανέμει συγχωροχάρτια στη Siemens»
Ως αποτύπωμα της διαπλοκής του δικομματισμού χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, το σκάνδαλο της Siemens.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρεται: «Το σκάνδαλο της Siemens αποτελεί το αποτύπωμα της διαπλοκής του δικομματισμού με το σύστημα δημοσίων προμηθειών και ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο περί τα 2 δις ευρώ. Διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα και κάτι ακόμη: πως η «αδιάφθορη» Γερμανία αποτελεί εκκολαπτήριο της παγκόσμιας διαφθοράς.

Λίγες ώρες πριν μεταβεί ο κ. Σαμαράς στη Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας υπέγραψε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, κλείνοντας αυτή την ενοχλητική εκκρεμότητα. Ανάμεσα στα δήθεν ωφελήματα του συμβιβασμού περιλαμβάνονται σεμινάρια της Siemens προς τους ιθαγενείς για την πρόληψη της διαφθοράς. Περιλαμβάνεται όμως και παραχώρηση ιατρικού εξοπλισμού στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας!

Εφεξής λοιπόν το ΕΣΥ θα διανέμει συγχωροχάρτια στη Siemens και τη Γερμανία της διαφθοράς και διαπλοκής, ενώ η υποτελής πολιτική ηγεσία του τόπου μας θα παρίσταται περιχαρής στα εγκαίνια δωρεάς 2-3 αξονικών τομογράφων, τους οποίους βεβαίως θα έχουμε πληρώσει στο εκατονταπλάσιο.

Ως Νοσοκομειακοί γιατροί δε θέλουμε τέτοιες «δωρεές». Απαιτούμε εξοπλισμό και στελέχωση των Νοσοκομείων της χώρας από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαδικασίες οι οποίες θα τιμούν τα χρήματα που εισφέρουν οι έλληνες πολίτες ως φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να έχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 10:40