Το ΕΒΕΑ συγκροτεί συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών στα καταστήματα της Ερμού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 21:40
Το ΕΒΕΑ συγκροτεί συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών στα καταστήματα της Ερμού
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Τις πρωτοφανείς ζημιές που υπέστησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού, χθες το βράδυ από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην περιοχή, καταδικάζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το ΕΒΕΑ προχωράει στη σύσταση ειδικών συνεργείων, τα οποία άμεσα θα καταγράψουν τις ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος «η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του νόμου Ν. 3775/21.7.2009 άρθρο 20, το οποίο προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την αγανάκτησή του για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και μάλιστα τέτοιας μεγάλης έντασης».

«Γνωρίζοντας πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν όλες ανεξαιρέτως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι πολύ σημαντική για αυτές τις πληγείσες επιχειρήσεις η οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας που θα συμβάλει στην επιβίωσή τους. Μόλις τα συνεργεία του ΕΒΕΑ ολοκληρώσουν την καταγραφή, θα αποσταλεί άμεσα επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, που είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή του νόμου, σχετικά με την καταβολή αποζημιώσεων στις πληγείσες επιχειρήσεις» υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος.

«Παράλληλα» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ «ως εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ζητούμε και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την ενίσχυση των μέτρων διασφάλισης της δημόσιας τάξης, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοια νέα περιστατικά στο πολύπαθο εμπορικό κέντρο της Αθήνας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017, 21:40