Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές, νοτιάδες και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Από τη Δευτέρα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή πτώση, στην Αττική όμως δεν θα πέσει κάτω από τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιμένουμε το Σάββατο 5 Απριλίου 2014.

Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης, οι βροχές θα έχουν κατά τόπους χαρακτήρα λασποβροχών, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στη Βόρεια Κρήτη ωστόσο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός:

Ο χάρτης πρόγνωσης της ΕΜΥ

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε για σήμερα σε Μακεδονία και Θράκη. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για τη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται για αυτές τις περιοχές της χώρας. Βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αναμένονται σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών συνθέτουν τον σκηνικό του καιρού στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο χάρτης της ΕΜΥ για την Αττική

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένουμε στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το μεσημέρι είναι αυξημένη η πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Κυριακής

Για αύριο, Κυριακή, αναμένονται και πάλι νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θα εκδηλωθούν καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρα ισχυρές. Προβλέπεται εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βορειοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης