Στο φυτοπλαγκτόν του Θερμαϊκού Κόλπου και τα αέρια που προκύπτουν από τη διάσπασή του φαίνεται να αποδίδεται, μέχρι στιγμής, η δυσοσμία που εκδηλώθηκε το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα από το οποίο θα προέκυπταν δύσοσμα αέρια, ενώ αρμόδιοι της Εταιρείας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν ελέγχους με ανιχνευτές αερίου σε παροχές και φρεάτια δεν εντόπισαν διαρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δυσάρεστο φαινόμενο της έκλυσης στην ατμόσφαιρα αερίων όπως το υδρόθειο και το μεθάνιο από τη διάσπαση του φυτοπλαγκτόν του Θερμαϊκού Κόλπου, λόγω της έλλειψης οξυγόνου στο νερό, εμφανίζεται κάποιες φορές το χρόνο. Η δυσοσμία αποδίδεται σε αυτό, εφόσον αποκλειστούν οι πιθανότητες ατυχήματος ή διαρροής αερίου», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Φυτιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το φαινόμενο δεν κινδυνεύει κανείς ωστόσο η δυσοσμία διαρκεί κάποιες μέρες προκαλώντας δυσφορία στους κατοίκους της πόλης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης