Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος

Με τη… γίδα στην πλάτη πιάστηκαν δύο δημόσιοι υπάλληλοι στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, οι οποίοι, προκειμένου να εκδώσουν μία άδεια καταστήματος, ζήτησαν από έναν επιχειρηματία 800 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έναν υπάλληλο του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και τη σύζυγό του, η οποία υπηρετεί στο Τμήμα Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου.

Οι δύο εργαζόμενοι συνελήφθησαν το προηγούμενο Σάββατο, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων κατόπιν της καταγγελίας του επιχειρηματία.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών για την έκδοση της άδειας λειτουργίας, πληροφορήθηκε ότι η έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής θα ήταν αρνητική, ενώ κατά την άποψή του το κατάστημα πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ενδιάμεσος

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε ένας ιδιώτης, ο οποίος πλησίασε τον καταγγέλλοντα και του διεμήνυσε ότι, αν επιθυμεί να βγάλει άδεια για το κατάστημά του, προκειμένου να… τακτοποιήσει τη δουλειά, θα πρέπει να του δώσει 800 ευρώ, τα οποία με τη σειρά του θα τα κατέβαλε σε έναν πολιτικό μηχανικό.

Στη συνέχεια ο πολιτικός μηχανικός θα τα έδινε στη σύζυγό του, η οποία είναι υπάλληλος της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και αρμόδια για την έκδοση αδειών.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι, ο μεσάζων θα κρατούσε τα 100 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα θα τα έδινε στον υπάλληλο του τοπικού Δήμου και αυτός στην σύζυγό του, υπάλληλο της Περιφέρειας.

«Του είχαν πει ότι θα απορριφθεί η αίτηση άδειας για το κατάστημά του. Τότε, ένας ενδιάμεσος τον πλησίασε και του είπε ότι, αν θες να πάρεις άδεια, θα πρέπει να δώσεις 800 ευρώ σε έναν πολιτικό μηχανικό και στη σύζυγό του που εργάζεται στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση» αναφέρουν αστυνομικές πηγές μιλώντας στο zougla.gr.

Τελικά, η συναλλαγή έγινε, τα χαρτονομίσματα όμως ήταν προσημειωμένα, με αποτέλεσμα οι δύο δημόσιοι υπάλληλοι να συλληφθούν και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης