«Δίδυμες» υποθέσεις θεωρεί η Αστυνομία την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου και εκείνη του ιατρού Γερασιμόπουλου στη Βάρη. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής εκτιμούν πως η εξιχνίαση της μίας, πιθανότητα θα οδηγήσει και στην εξιχνίαση της άλλης.

Όπως υποστηρίζει η εβδομαδιαία εφημερίδα της Θεσσαλονίκης “Παρασκήνιο”, η Αστυνομία οδηγήθηκε σε αυτό το συμπέρασμα μετά από την ταυτοποίηση γενετικού υλικού ενός ατόμου, το οποίο εντοπίστηκε και στην κατοικία του καρδιολόγου Γερασιμόπουλου στη Βάρη και πιο συγκεκριμένα προέρχεται από την σίελο ενός απαγωγέα, που βρέθηκε σε ποτήρι, αλλά και στο ημιφορτηγό που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή του εφοπλιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών χαρακτηρίζει αναληθή αυτή την πληροφορία, περί ταυτοποίησης του ίδιου DNA και στις δύο περιπτώσεις

Η χαρτογράφηση της απαγωγής

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, προκύπτει πως στην ανατολική Αττική έστησαν το επιτελείο τους οι απαγωγείς του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Ο άξονας δράσης τους, μετά την απαγωγή, περιλάμβανε την Αττική Οδό και την Εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης που την τέμνει. Λειτούργησαν δηλαδή επί οδικών αξόνων και των παράπλευρων σε αυτούς δικτύων, που διασφάλιζαν ταχύτητα σε συγκεκριμένες ώρες, διακριτικότητα και δυνατότητα άμεσης αλλαγής κρησφύγετου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φάρμακα άφησαν ίχνη

Το τρίτο στοιχείο που ενδεχομένως να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες αφορά στη φαρμακολογική υποστήριξη από τους απαγωγείς του κ. Παναγόπουλου. Η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο εφοπλιστής δεν είναι καθόλου απλή. Αντιθέτως, έχει να κάνει με ειδικό σχήμα, στο οποίο περιλαμβάνονται περισσότερα του ενός σκευάσματα.

Το ζήτημα είναι το ποιος γιατρός συνταγογράφησε αυτήν την αγωγή, ώστε ο κάθε φαρμακοποιός να είναι σε θέση να την αποδεχτεί. Σε άλλη περίπτωση, εξίσου ενδιαφέρον θα ήταν να εντοπιστεί ο γιατρός, που ήταν τόσο καλά ενημερωμένος για την κατάσταση της υγείας του κ. Παναγόπουλου, ώστε να είναι σε θέση να «σπάσει» τη συνταγή σε επί μέρους σκευάσματα. Και στις δύο περιπτώσεις, η ιχνηλάτηση αυτού του στοιχείου αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Αστυνομία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης