Την ανάγκη τήρησης της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής για ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως φυλετικής καταγωγής, θρησκεύματος, ή άλλων πεποιθήσεων, υπογραμμίζει το Yπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή το πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», την περασμένη Kυριακή.

Το επεισόδιο που χαρακτηρίστηκε ως «ρατσιστική ενέργεια από την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σημειώθηκε σε αεροσκάφος της Aegean, από το οποίο αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν δύο Παλαιστίνιοι επιβάτες έπειτα από τις διαμαρτυρίες Ισραηλινών που εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλειά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ομάδα Ισραηλινών που επέβαινε στο αεροσκάφος της Aegean το οποίο θα πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Τελ Αβίβ, εμπόδισε την απογείωση του αεροπλάνου απαιτώντας την αποβίβαση των δύο συνεπιβατών τους με την αιτιολογία ότι ήταν Αραβοισραηλινοί και ως εκ τούτου δεν ένιωθαν ασφαλείς μαζί τους. Η Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έκανε λόγο για μήνες Απαρτχάιντ ζητώντας από την Αθήνα να τιμωρήσει τέτοιου είδους ρατσιστικές ενέργειες.

Με αφορμή το περιστατικό της 3ης Ιανουαρίου στην πτήση Α3 928 της εταιρίας Aegean από την Αθήνα προς το Τελ Αβίβ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πως πρέπει να τηρείται απαρεγκλίτως η αρχή της ίσης μεταχείρισης στη διάθεση και την παροχή αγαθών και υπηρεσιών. Απαγορεύεται και είναι καταδικαστέα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, κάθε διακριτική μεταχείριση για λόγους εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού.

Επισημαίνεται επίσης πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προωθεί τη διαδικασία αναθεώρησης του Ν. 3304/2005 με σκοπό την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης και την καλύτερη προστασία κάθε προσώπου από διακρίσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης