Με την αυτοπυρπόληση του Τυνήσιου πλανόδιου μικροπωλητή Μοχάμεντ Μπουαζίζι πριν από έναν χρόνο παρομοιάζει το Κίνημα «Δεν πληρώνω» την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στην πλατεία Συντάγματος.

Παρατίθεται η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήταν αυτοκτονία, ήταν πολιτική δολοφονία»

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 77χρονου φαρμακοποιού Δ. Χ., που έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα το πρωί.

Η τοποθεσία που επέλεξε να πραγματοποιήσει την πράξη του ήταν άκρως συμβολική. Την πλατεία Συντάγματος μπροστά στο κτήριο που απεργάζονται την πολιτική δολοφονία ενός ολόκληρου λάου. Στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πράξη ανάλογη με αυτή του Τυνήσιου νεαρού Μοχάμεντ Μπουαζίζι που ήταν η σπίθα για την αραβική εξέγερση.

Είναι η κυβέρνηση της τρόικας και των μνημονίων που δολοφονεί καθημερινά έναν ολόκληρο λαό. Και αυτό δεν γίνεται μόνο στη χώρα μας αλλά και σε άλλες χώρες, όπως πρόσφατα στη γειτονική Ιταλία.

Το σημείωμα που άφησε ο συναγωνιστής Δημήτρης δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης, εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου».

Ένα μήνυμα έχουμε να στείλουμε στους κατά συρροή δολοφόνους μας:

Ας μην εφησυχάζουνε. Το τέλος τους πλησιάζει.

Τους υποσχόμαστε ότι θα μας βλέπουνε συνεχώς απέναντι τους. Ζούμε πλέον σε μια χούντα νέου τύπου, πιο «εξελιγμένη, πιο ύπουλη, πιο σκληρή». Έτσι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

Το ζώο είναι λαβωμένο, βρίσκεται στα τελευταία του και μας δείχνει τα χαλασμένα του δόντια.

Είμαστε το 99%. Αρκεί μόνο η σφικτή γροθιά του λαού για να τους ρίξει στον καιάδα της ιστορίας, μαζί με τα τοξικά τους προϊόντα. Δεν έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν την εξέλιξη της ιστορίας του ανθρώπου.

«Μας φαίνονται μεγάλοι γιατί είμαστε γονατιστοί. Ας εγερθούμε!».

Με αυτή τη φιλοσοφία το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλεί καθένα που σηκώνει το κεφάλι ψηλά, αντιστέκεται και ανοίγει δρόμους ανατροπής να αγωνιστεί μαζί του.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης