Η ενίσχυση των τριμερών διαβουλεύσεων (Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου) και η επέκταση του διαλόγου «σε όλα τα επίπεδα» για να εδραιωθεί η περιφερειακή ειρήνη, σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία, είναι η βασική προτεραιότητα αυτής της συνεργασίας, όπως επισημαίνεται στο Κοινό Ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε σήμερα.

Στη συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των τριών χωρών «επαναβεβαιώθηκε η επιθυμία για την προώθηση των οικονομικών τους σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας τους σε θέματα ενέργειας, στη συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη πέρσυ στη Λευκωσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρείς πλευρές αξιολόγησαν, επίσης, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, «εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις παράνομες πράξεις και προκλητικές ενέργειες στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο κι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξάπλωση της τρομοκρατίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

Υπενθυμίζεται, ότι με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου σχεδιάζεται η σύγκληση νέας τριμερούς, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, πιθανόν εντός του έτους στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης