Μια απίστευτη ιστορία ζει ένας 43χρονος κτηνοτρόφος από το Σίσι Λασιθίου, ο οποίος, τους τελευταίους μήνες, είναι αντιμέτωπος με τα… «γρανάζια» της γραφειοκρατίας.

O 43χρονος, πατέρας 7 παιδιών, συνελήφθη από την Αστυνομία τον Νοέμβριο του 2013 και στο πλαίσιο της έρευνας που του έγινε, κατασχέθηκε το αγροτικό του αυτοκίνητο. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το αυτοκίνητο από την ΕΛ.ΑΣ. πέρασε στα χέρια του Τελωνείου, το οποίο 3 μήνες μετά τη διαδικασία κατάσχεσης, το μεταβίβασε στην κρατική υπηρεσία που εκδήλωσε ενδιαφέρον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάπως έτσι, το αγροτικό αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου κατέληξε στον Στρατό.

Λίγους μήνες αργότερα, ωστόσο, το δικαστήριο απάλλαξε τον 43χρονο από τις κατηγορίες κι όταν εκείνος προσπάθησε να πάρει πίσω το αυτοκίνητό του, ξεκίνησε ένας ατελείωτος Γολγοθάς…

Το Τελωνείο υποστήριξε πως δεν είναι πλέον αρμοδιότητα του, ενώ η Στρατιωτική Υπηρεσία δηλώνει πως κατέχει νόμιμα το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολύτεκνος κτηνοτρόφος, ο οποίος έχει στα χέρια του την απόφαση του δικαστηρίου, που επιβάλλει την άμεση επιστροφή του αυτοκινήτου στον κάτοχο του, δεν γνωρίζει, πλέον, πού να αναζητήσει το δίκιο του.

«Μου δήμευσαν την περιουσία μου, εγώ δεν θέλω λεφτά, αλλά το αμάξι μου πίσω», λέει οργισμένος ο 43χρονος.

«Θα φτάσω ως την άκρη του κόσμου κι αν δεν δικαιωθώ θα πάρω το νόμο στα χέρια μου», συμπληρώνει και γι’ αυτό το λόγο αποτάνθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, προκειμένου να παρέμβει και να φτάσει το δίκαιο αίτημα του ως τη Βουλή.

Με πληροφορίες από το cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης