Φύλλο και φτερό κάνουν οι διωκτικές Αρχές τη μεζονέτα της Νέας Αγχιάλου Βόλου, όπου το απόγευμα της Παρασκευής έγινε η έφοδος ανδρών της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ για καταζητούμενους ληστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διώροφη κατοικία ήταν απομονωμένη, με θέα, και τους τελευταίους οκτώ μήνες αποτέλεσε το κρησφύγετο των Σ. Δραβίλα, Σ. Χριστοδούλου (ληστές του Διστόμου) και Γ. Τσιρώνη (επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα»).

Ένας εκ των τριών ληστών ενοικίασε μέσω μεσιτικού γραφείου τη βίλα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας. Ως ιδιοκτήτης του σπιτιού εμφανίζεται ένας Ελληνοαμερικανός που απουσιάζει στο εξωτερικό.

Οι Τσιρώνης, Δραβίλας και Χριστοδούλου συχνά πυκνά έκαναν την εμφάνισή τους στην παραλία της περιοχής για σύντομους περιπάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr παρουσιάζει φωτογραφίες από το εσωτερικό της κατοικίας:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στο σπίτι για αποτυπώματα, δείγματα DNA και άλλα ευρήματα, που ενδεχομένως να δώσουν νέα στοιχεία για τη υπόθεση.

Παράλληλα ψάχνουν για άλλες κρυψώνες, καθώς δεν βρέθηκαν χρήματα που να προέρχονται από τις ληστείες για τις οποίες κατηγορούνται οι Τσιρώνης-Χριστοδούλου (ο Δραβίλας αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί).

Τέλος, τα τρία καλάσνικοφ και τα τέσσερα πιστόλια που συνέλεξαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ για να διαπιστωθεί εάν είναι «καθαρά».

Στο εφετείο οι δύο ληστές

Την πόρτα του Εισαγγελέα Εφετών θα περάσουν σήμερα Κυριακή οι δύο συλληφθέντες από τη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Αγχίαλο Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται εν αναμονή των εργαστηριακών απαντήσεων και των βαλλιστικών ελέγχων για τα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι που είχαν νοικιάσει οι ληστές εδώ και οκτώ μήνες, μαζί με ακόμα δύο πιστόλια και τρία ΙΧ αυτοκίνητα.

Σε βάρος των δύο ληστών ο εισαγγελέας απήγγειλε τρεις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες. Οι δύο ληστές κατηγορούνται πλέον και για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και ληστεία κατά συρροή.

Οι Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου είναι οι δράστες της ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας τον Αύγουστο του 2014 στην Παραλία Διστόμου, απ’ όπου είχαν διαφύγει στη συνέχεια με ταχύπλοο. Ο τρίτος καταζητούμενος για τη ληστεία στην παραλία του Διστόμου ήταν ο Γιώργος Πετρακάκος. Οι τρεις άνδρες φέρονται ως δράστες και πολλών άλλων ληστειών.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης αποτελεί την «έκπληξη» της υπόθεσης, καθώς καταζητείτο ως ένας εκ των «ληστών με τα μαύρα» και είναι επικηρυγμένος από το 2009 με 600.000 ευρώ, μαζί με τους αδελφούς Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη, για σοβαρές ληστείες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Τσιρώνης δήλωσε αρχικά ότι είναι ο Σπύρος Δραβίλας, με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγχυση σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του νεκρού. Ωστόσο από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων ξεκαθαρίστηκε η υπόθεση.








σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης