Το ξέσπασμα της Βίκυς και οι... μπηχτές για την Αρετή

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 12:14
Το ξέσπασμα της Βίκυς και οι... μπηχτές για την Αρετή
Ξέσπασε την Τετάρτη στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα, προκειμένου να τοποθετηθεί επί της αίτησης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον σύζυγο της Άκη Τσοχατζόπουλο.

Απευθυνόμενη στην έδρα του δικαστηρίου, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ανέφερε «Το παιδί μου στερήθηκε και τους δυο γονείς του σε μια βδομάδα. Τιμωρούμαι γιατι μοιράστηκα μέρος της ζωής μου με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Θα ήθελα να υποβληθώ σε τεστ αλήθειας. Ποιος άλλος κατηγορούμενος το επιθυμεί αυτό; Έχω κατάθλιψη με αυτοκτονικό ιδεασμό, λόγω της έλλειψης του παιδιού μου. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι όταν συνάντησα στη ΓΑΔΑ τον κ.Φωτόπουλο τον ψυχίατρο, με βρήκε πάνω από ένα κουβά με εμετούς λόγω της στέρησης.

»Η φυγή μου ήταν κάτι επικίνδυνο αφού δε σκέφτηκα αν υπάρχει χαντάκι απέξω, χόρτα , φίδια κλπ. Ήταν μια εν θερμώ κίνηση μετά την απορριπτική απόφαση αποφυλάκισης. Θα μπορούσα να έχω φύγει άλλη φορά όταν λιποθύμησε ο φρουρός μου αλλά επέλεξα να τον περιθάλψω. Το κλειδί το είχα πολύ καιρό και δεν το χρησιμοποίησα. Σκέφτηκα παρορμητικά , ότι αν είναι να πεθάνω θα πεθάνω κρατώντας το χέρι του παιδιού μου»

Πρ: Πήγατε στο παιδί σας;

Σταμάτη: Σκεφτηκα πως δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το παιδί μου μια αιφνίδια εισβολή στο χωριό... Το μόνο που θέλω είναι να ξυπνώ δίπλα στην αναπνοή του. Τίποτα άλλο δε θέλω. Όποιον περιορισμό θέλετε βάλτε μου

»Υπάρχουν πρωταγωνιστές εδώ με ευθύνες. Εγώ είμαι υπεραθώα, είμαι το τέλειο θύμα, το τέλειο εξιλαστήριο θύμα. Φωνάζω αλλά δεν θέλω να προκαλέσω εκνευρισμό. Σε αυτή την αίθουσα δεν είναι εδώ όλοι οι πρωταγωνιστές. Για πόσες αυτοκτονίες ανθρώπων ευθύνονται αυτοί οι εμπλεκόμενοι;

Είμαι κρυστάλλινη, άμεμπτη, αθώα. Ας είμαι αλυσοδεμένη αλλά ας είμαι δίπλα στο παιδί μου. Έχει υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Έγινα μητέρα μεγάλη σε ηλικία, μετά από άπειρες εξωσωματικές γονιμοποιήσεις και με τη βοήθεια του κ. Τσοχατζόπουλου, του άνδρα μου και στο κρεβάτι, χωρίς μαλλιά. Χωρίς να μπορώ να πάω τουαλέτα. Είμαστε άποροι και εγώ και το παιδί μου. ΑΠΟΡΟΙ. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν έχει πληρώσει τα δίδακτρα για το παιδί του εδώ και 3 χρόνια. Τρία χρόνια! Ο πατέρας μου ταΐζει το παιδί μου. Όχι ο πατέρας του!!!
Δεν με νοιάζει αν ο κοσμος με μισεί ή αν εχουν καταφέρει τον κόσμο να με μισεί. Θα πω την αλήθεια.

Πρ: Μη βιάζεστε...

Σταμάτη: Μονο οι Ναζί τιμωρούσαν τους αθώους κι όχι τους ενόχους. Οι ένοχοι είναι εντός και εκτός αιθούσης. Έχω εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Εις: Γιατί ήρθατε μόνο δύο φορές τον τελευταίο καιρό;

Στ: Γιατί υπάρχουν πρόσωπα εδώ που έχουν στραφεί εναντίον μου χωρίς αιτία και δε θέλω να το αντιμετωπίσω..

Εις: Τη νύχτα που φύγατε που πήγατε;

Στ: 12 παρα τέταρτο βρισκόμουν σε στέγη στο Χαϊδάρι. Δεν πήγα στο παιδί μου γιατί δεν ήθελα να παραβιάσω το άσυλο του παιδιού μου.

Εις: Αυτό γιατί δεν σας απέτρεψε να το επιχειρήσετε τότε; Αυτό το γνωρίζατε ήδη

Στ: Τον Απρίλιο του 2012 εισέβαλαν 40 άτομα με την κα Παπανδρέου να συλλάβουν τον άνδρα μου. Αλλά τότε η κα Παπανδρέου επέδειξε σε αυτό πολύ αξιοπρεπή στάση, κυρίως απέναντι στο παιδί μου.Το αποφάσισα εν θερμώ μετά την απόφαση τη δική σας για άλλες μητέρες, να τα χαίρεται τα παιδιά της, μιλάω για τη θυγατέρα του άνδρα μου από προηγούμενο γάμο , να τα χαίρεται τα παιδιά της, της δώσατε το δικαίωμα να πάει. Γιατί αυτή η επιλεκτική στάση; Αισθάνθηκα απελπισία και πως δεν έχω καμία ελπίδα. Εν θερμώ. Θέλω να οδηγηθώ στο ΦΩΣ κ. πρόεδρε, είναι ο μοναδικός λόγος που με κρατάει στη ζωή.

Εις: Δηλαδή λέτε στο δικαστήριο ή θα με βγάλετε ή θα προσπαθήσω να αποδράσω;

Στ: Ειναι και ο αυτοακατροφικός λόγος μην ξεχνάτε. Ηθελα να πάω με ματωμένα πόδια στο παιδί μου, να βγω στην εθνική με τα πόδια και να πάω στο παιδί μου. Δεν υπήρχε όμως η δυνατότης. Είχα στερητικό σύνδρομο και έκανα εμετό. Πήρα χάπι για να μπορώ να σταθώ απέναντί σας. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ αν ύψωσα τον τόνο της φωνής μου.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε στους δικαστές «Δεν θέλω τίποτα μόνο το σαρκίο μου και το παιδί μου. Όλη την κινητή μου περιουσία τη δίνω στους γιατρούς του κόσμου».


Διαβάστε επίσης:

Νέα αίτηση αποφυλάκισης της Βίκυς - Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, 12:40