Mια μικρή ανάσα για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων στην Κρήτη έδωσε ο απόπλους του πλοίου «ΛΑΤΩ» από το λιμάνι της Σούδας, χθες το βράδυ

Το πλοίο έλυσε κάβους ένα τέταρτο πριν από τα μεσάνυκτα, μεταφέροντας 120 φορτηγά μόνο με ευπαθή αγροτικά προϊόντα από την Κουντούρα, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσερνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο λιμάνι της Σούδας, από τις 19.30 το απόγευμα του Σαββάτου είχαν συγκεντρωθεί παραγωγοί που περίμεναν το «πράσινο φως», για να φορτώσουν τα προϊόντα τους στο πλοίο. Περίπου μία ώρα αργότερα άρχισε η διαδικασία.

«Είναι μια θετική εξέλιξη προς το παρόν, γιατί, αν συνεχισθεί η απεργία, καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα θα μεγαλώσει» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Γιώργος Γωνιωτάκης, που βρέθηκε στο λιμάνι της Σούδας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εποχή είναι κρίσιμη για τους παραγωγούς κηπευτικών, καθώς τώρα ανοίγει για αυτούς η περίοδος.

Όπως είπε, «είναι η αρχή της σεζόν, μην την τινάξουμε από τώρα στον αέρα. Γιατί, αν από κάποια επιχείρηση δεν τηρηθούν τα συμβόλαια, πολύ φοβάμαι πως θα πάει στους ανταγωνιστές μας από άλλα κράτη και καταλαβαίνετε τι θα γίνει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γωνιωτάκης τόνισε, επίσης, ότι «όσον αφορά στο εσωτερικό της χώρας, τα αρμόδια υπουργεία θα πρέπει να κοιτάξουν την αγορά, γιατί φοβάμαι ότι από αύριο θα έχουμε φαινόμενα νοθείας καρτέλ, όπου θα λένε ότι λόγω της ανεργίας δεν θα υπάρχουν ντομάτες στην αγορά, θα ακριβύνουν οι ντομάτες και θα έρθουν και ξένες εισαγόμενες που θα πωλούνται ελληνικές».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των παραγωγών, Αντώνης Μπιτσάκης, ανέφερε ότι «εισακούσθηκαν οι φωνές μας, για να φύγουν απόψε τα καράβια και τουλάχιστον τα προϊόντα που είχαν κοπεί την Τρίτη και την Τέταρτη. Γνωρίζετε ότι πίσω υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα».

Στο λιμάνι της Σούδας παρόντες ήταν ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο αντινομάρχης Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο δήμαρχος Κανδάνου Ευτύχης Δασκαλάκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, Ηλίας Χαλακατεβάκης, ενώ από νωρίς το πρωί κοντά στον καταπέλτη του «ΛΑΤΩ» βρίσκονταν δυνάμεις του λιμενικού.

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για να ανοίξουν τα λιμάνια θα λάβει η κυβέρνηση , Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010, 11:29

Θρίλερ με τα ευπαθή προϊόντα στην Κρήτη, Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, 22:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης