Στα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και στις πολλαπλές πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει σ’ αυτό το διάστημα είναι αφιερωμένο το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριό του, που πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου στην Ερμούπολη.

Στο Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, συμμετέχουν και Ελληνίδες της διασποράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα φωτίσει την ιστορία των 100 χρόνων του Λυκείου Ελληνίδων, τον κοινωνικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, τη σχέση του λυκείου με τον λαϊκό πολιτισμό, τον χορό, την παράδοση και τη νεωτερικότητα, ενώ πλαισιώνεται από πολλαπλές εκδηλώσεις.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναδείξουν οι σύνεδροι είναι: «Οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στην αναδυόμενη πόλη του Ερμή – Πώς φτάσαμε στην ίδρυση του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου» (ομιλητής Θάνος Θραψιάδης, δικηγόρος), «Η εξέλιξη της πρόνοιας στην Ελλάδα, η ιδιωτική πρωτοβουλία και το Λύκειο των Ελληνίδων (μέσα 19ου – μέσα 20ού αιώνα)» (Νίκος Ανδριώτης, ιστορικός), «Άνοιγμα σε ένα δύσκολο μέλλον» (Κατερίνα Δασκαλάκη, δημοσιογράφος – συγγραφεύς, τ. ευρωβουλευτής και πρέσβης, μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO), «Ισότητα των φύλων, βία κατά των γυναικών. Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης» (Έφη Μεσολογγίτου – Πετρέα, έφορος προβλημάτων Γυναίκας και Παιδιού Κεντρικού Λ.Ε. Αθηνών) κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης