Οι εκρήξεις στη Βηρυτό μάς θύμισαν ότι και το Ηράκλειο κάποτε φιλοξένησε για καιρό τέτοιο φονικό φορτίο στο λιμάνι του.

Πρόκειται για την  υπόθεση με το πλοίο- “βόμβα” που το οδήγησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου και παρέμενε εκεί τον Ιανουάριο του 2018. Ήταν το πλοίο “Ανδρομέδα” με σημαία Τανζανίας, που είχε προορισμό τη Λιβύη κατά παράβαση του εμπάργκο, και φαίνεται ότι είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και μετέφερε ακριβώς την ίδια χημική ουσία του νιτρικού αμμωνίου που ανατινάχτηκε στο λιμάνι της Βηρυτού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε γινόταν λόγος για «βόμβα» στο λιμάνι του Ηρακλείου και πως οι 410 τόνοι εκρηκτικών που μετέφερε θα ανατίναζε την πόλη στον αέρα.

Το εκρηκτικό φορτίο μεταφέρθηκε στις Σέρρες σε αποθήκη του Ελληνικού Στρατού. Στη δίκη που ακολούθησε αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί το 2018 δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο έγινε στόχος των ελεγκτικών Αρχών. Τρία χρόνια νωρίτερα, ενώ έπλεε στο Ιόνιο και έχοντας δηλώσει ως προορισμό την Αλβανία, έγινε έλεγχος στα αμπάρια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τότε είχαν εντοπιστεί σακιά με νιτρικό αμμώνιο, όμως με εισαγγελική εντολή το πλοίο αποδεσμεύτηκε για να συνεχίσει την πορεία του.

Πηγή: cna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης