Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Ανήσυχοι κάτοικοι του Λεονταρίου Αρκαδίας, ζητούν από τις Αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για το χωριό τους, σε περίπτωση μιας σεισμικής δόνησης, ακόμα και μικρού μεγέθους. Αιτία, οι ετοιμόρροποι βράχοι που βρίσκονται στις παρυφές του λόφου στο κέντρο του χωριού τους, το γνωστό «Κάστρο», στον οποίο υπάρχουν ερείπια σημαντικού μεσαιωνικού κάστρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακριβώς κάτω από τον λόφο υπάρχουν πολλά σπίτια και ο κίνδυνος που ελλοχεύει, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι μεγάλος σε περίπτωση κατολίσθησης, ενώ όπως αναφέρουν στον φακό του zougla.gr, στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κατρακυλήσει βράχοι μικρού μεγέθους, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν καταστροφές ή τραυματισμοί.

Κατοικίες κινδυνεύουν, σε περίπτωση κατολίσθησης, από τους βράχους του 'Κάστρου'

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι ζητούν τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη συγκράτηση των βράχων, σε περίπτωση κατολίσθησης

Οι κάτοικοι έχουν ζητήσει στο παρελθόν από τη δημοτική αρχή να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης, χωρίς όμως μέχρι στιγμής το αίτημά τους να εισακουστεί. 

Δείτε το ρεπορτάζ και τι δηλώνουν κάτοικοι του Λεονταρίου στο zougla.gr:

Το Κάστρο Λεονταρίου

Το κάστρο Λεονταρίου υπήρξε Βυζαντινή καστροπολιτεία που ήκμασε κυρίως κατά τον 14ο αιώνα. Την εποχή εκείνη ήταν στρατιωτικό κέντρο των Παλαιολόγων και από τις πιο σημαντικές πόλεις του Δεσποτάτου του Μορέως.

Το 1460 ο Μωάμεθ Β’ ο Πορθητής κατέβηκε στην Πελοπόννησο και κατέλυσε οριστικά το Δεσποτάτο του Μυστρά καταλαμβάνοντας όλα τα κάστρα το ένα μετά το άλλο. Μεταξύ αυτών και το Κάστρο Λεονταρίου το οποίο οι Τούρκοι κατέστρεψαν.

(Πηγή: kastra.eu)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης