Το μαρτύριο πίσω από τις κλειστές πόρτες

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, 09:15
Το μαρτύριο πίσω από τις κλειστές πόρτες
Εικόνες που συγκλονίζουν έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα βασανιστήρια στα οποία υποβαλλόταν ο νεαρός φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 βρέθηκε νεκρός σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων.

Ο 20χρονος Βαγγέλης, όπως κατέδειξαν τα στοιχεία των αστυνομικών ερευνών, είχε πέσει θύμα bullying από μια ομάδα φοιτητών, τους «σκληρούς Κρητικούς», όπως ονομάστηκαν αργότερα…

Στις φωτογραφίες αλλά και στο βίντεο που δημοσιεύονται από τον «Ελεύθερο Τύπο» απεικονίζονται καρέ-καρέ τα βασανιστήρια τα οποία υπέμενε ο αδικοχαμένος φοιτητής.

Οι εικόνες δείχνουν τον 20χρονο Βαγγέλη να πέφτει θύμα των τραμπουκισμών από τους συμφοιτητές του, οι οποίοι δεν δίσταζαν να τον ξυλοκοπούν και μάλιστα να βιντεοσκοπούν τα… κατορθώματά τους.


Οι εικόνες δείχνουν τον 20χρονο Βαγγέλη να πέφτει θύμα των τραμπουκισμών από τους συμφοιτητές του, οι οποίοι δεν δίσταζαν να τον ξυλοκοπούν και μάλιστα να βιντεοσκοπούν τα… κατορθώματά τουςΟι οκτώ συμμετέχοντες φοιτητές εμφανίζονται στην κυριολεξία να καταπλακώνουν τον Βαγγέλη, ο οποίος έχει ριχτεί πάνω σε ένα κρεβάτι. Ο νεαρός φοιτητής στο οπτικοακουστικό υλικό φωνάζει ότι πονάει και ζητεί να τον αφήσουν ήσυχο. Αντ’ αυτού, οι συμφοιτητές του ξεσπούν σε γέλια και ένας εξ αυτών βρίζει χυδαία… Εν συνεχεία ένας από τους Κρητικούς τον πιάνει κεφαλοκλείδωμα και με δύναμη τον ξαπλώνει κάτω πιέζοντας με βία το κεφάλι του.

Τα βασανιστήρια συνεχίστηκαν εκείνο το βράδυ στο δωμάτιο 212 της Εστίας και τελείωσαν μόνο όταν ένας από τους σπουδαστές που παρακολουθούσαν φώναξε: «Φτάνει. Άφησέ τον τώρα».

Το οπτικοακουστικό υλικό φέρεται να ελήφθη στις αρχές του 2014 και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για την εκδίκαση της υπόθεσης.  Το ντοκουμέντο παραδόθηκε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής από σπουδαστή, ο οποίος ήθελε να δείξει τα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εστίας.Οι σημειώσεις του φύλακα

Στο μεταξύ, οι σημειώσεις του φύλακα στο τετράδιο των παρατηρήσεων αποτυπώνουν τα όσα εκτυλίσσονταν τα βράδια στο δωμάτιο 212 και, ως φαίνεται, πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν, αλλά δεν μιλούσαν…

Στις σημειώσεις του έγραφε: Στις 2.20 τα ξημερώματα ακούστηκε φασαρία από τους πάνω ορόφους. Όλα ήταν ήσυχα εκτός από το δωμάτιο 212. Ακούγονταν ήχοι από σανίδες, έπιπλα και σωματικοί ήχοι. Αφού περίμενα 5 λεπτά και οι ήχοι συνεχίζονταν, χτύπησα την πόρτα. Ήταν όμως κλειδωμένα. Σταμάτησαν ξαφνικά τη φασαρία και τους φώναξα να ανοίξουν. Άργησαν χαρακτηριστικά να το κάνουν, αφού εν τω μεταξύ σιγοψιθύριζαν. Όταν ανοίξανε, κάνανε ότι δεν τρέχει τίποτα και πως ο θόρυβος προερχόταν από τον… που μετακόμιζε το κρεβάτι *(το οποίο ήταν μισοδιαλυμένο και ανήκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη). Το δωμάτιο ήταν ανάστατο και βρόμικο. Παρατήρησα ότι τα χέρια του ενός ήταν κόκκινα και ο ίδιος αναστατωμένος. Δεν παραδέχθηκαν τίποτα από ό,τι τους είπα. “Σαν τι να γίνεται επαέ;’’ μου απάντησαν».

Οι Αρχές πήραν στα χέρια τους το βίντεο τον Μάρτιο του 2015. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες δεν έχει καταστεί δυνατό να φτάσουν στα χέρια της αρμόδιας ανακρίτριας άλλα βίντεο, μολονότι υπάρχουν σχετικές αναφορές στη δικογραφία…

Διαβάστε επίσης:


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, 11:30