Νέα στοιχεία για την… πλούσια δράση του «Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας» έρχονται στην επιφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία που έδωσε στις 25 Αυγούστου του 2006 η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στις Πρέσπες κόστισε συνολικά μόλις 6.000 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν οι ιθύνοντες του Οργανισμού στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ).

Ωστόσο, η παραγωγός της γνωστής τραγουδίστριας, κ. Τόνια Δραγούνη, μιλώντας στη «Ζούγκλα», ισχυρίστηκε ότι η κ. Πρωτοψάλτη και οι μουσικοί της αμείφθηκαν με το ποσό των 22.700 ευρώ.

Και μάλιστα η κ. Δραγούνη αναφέρει ότι υπάρχει και σχετικό τιμολόγιο, το οποίο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
/bestof/!2010/040210/protopsalti.flv

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης ο κ. Ηλίας Ανδριόπουλος, η κ. Νένα Βενετσάνου και ο δημοσιογράφος κ. Aλέξης Κωστάλας, οι οποίοι βεβαίως αμείφθηκαν ξεχωριστά από την κ. Πρωτοψάλτη.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον «Οργανισμό Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών – Φλώρινας», συνολικά τα λειτουργικά έξοδα που αφορούν σε αμοιβές τεχνικών και καλλιτεχνών ήταν 6.000 ευρώ. Δηλαδή, οι ιθύνοντες από τα «Πρέσπεια» δήλωσαν ότι για τη συναυλία δαπάνησαν κάτι λιγότερο του 25% του πραγματικού συνολικού κόστους!

Να σημειωθεί ότι η ΑΕΠΙ παίρνει ποσοστά επί των αμοιβών των καλλιτεχνών. Δηλαδή απ’ αυτά που δηλώνουν ως έξοδα οι διοργανωτές. Όσο λιγότερα έξοδα, λοιπόν, δηλώνει στην ΑΕΠΙ τόσο λιγότερα πληρώνει για δικαιώματα.

Είχε, λοιπόν, λόγο η παραγωγός της γνωστής τραγουδίστριας να πει ψέματα ότι η κ. Πρωτοψάλτη και οι συνεργάτες της αμείφθηκαν με αυτό το ποσό ή τα «Πρέσπεια» με πλαστά στοιχεία προσπάθησαν να αποφύγουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις;

Διαβάστε επίσης: 

Αποκαλύψεις-σοκ για τις “φιλανθρωπικές” συναυλίες 
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010, 01:00

Νέες αποκαλύψεις για τις «φιλανθρωπικές» συναυλίες
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010, 17:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης