Την πληρωμή συντάξεων σε 2.628 συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει αποκάλυψε η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου. Το συνολικό ποσό που διαπιστώθηκε ότι είχε καταβληθεί αχρεωστήτως υπερβαίνει τα 33 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17 εκατ. ευρώ έχουν ήδη ανακτηθεί.

Την ίδια ώρα, ο χρόνος απονομής συντάξεων από τις υπηρεσίες του Δημοσίου έχει μειωθεί πλέον από τους 11-12 μήνες που ήταν πέρυσι σε 5-6 μήνες, ενώ την περασμένη Τετάρτη καταβλήθηκαν «προσωρινές συντάξεις» σε 1.126 νέους συνταξιούχους του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας από την αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι το τέλος Ιουνίου έχουν προκύψει τα εξής:

Οι μη απογραφέντες συνταξιούχοι του Δημοσίου ανέρχονταν σε 1.996, στους οποίους έχει διακοπεί η καταβολή των συντάξεων τους.

Η έρευνα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα για τον εντοπισμό, περίπτωση προς περίπτωση, των 1.996 μη καταγραφέντων συνταξιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων ανερχόταν σε 33.653.571 ευρώ, εκ των οποίων ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν τα 17.410.214 ευρώ. Για το υπόλοιπο ποσό των 16.243.357 ευρώ, η αναζήτηση συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης