Το μελομακάρονο «νικάει» τον κουραμπιέ στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 15:15
Το μελομακάρονο «νικάει» τον κουραμπιέ στην αγορά της Θεσσαλονίκης

Μελομακάρονο εναντίον κουραμπιέ, σημειώσατε ένα - μηδέν. Μέχρι στιγμής, οι πωλήσεις των μελομακάρονων στα περίπου 730 αρτοποιία του νομού Θεσσαλονίκης ξεπερνούν αυτές του «ανταγωνιστικού» εδέσματος.

«Στη Βόρεια Ελλάδα πρώτη επιλογή είναι το μελομακάρονο και ακολουθεί ο κουραμπιές. Βέβαια και τα σιροπιαστά γλυκά είναι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ όλοι περιμένουν για τη συνέχεια τη ...βασίλισσα βασιλόπιτα», δήλωσε η πρόεδρος Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης "Ο Προφήτης Ηλίας", 'Ελσα Κουκουμέρια.

Σύμφωνα με την κ. Κουκουμέρια, οι τιμές τόσο των γλυκών, όσο και της βασιλόπιτας, που θα ακολουθήσει, κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια. Η τιμή κιλού για τα μελομακάρονα ξεκινά από τα 10 ευρώ και φτάνει έως τα 13 ευρώ, ανάλογα με το εάν έχει σοκολάτα ή όχι, ενώ οι κουραμπιέδες πωλούνται από 11 έως 14 ευρώ διότι ορισμένοι «ξεφεύγουν» από την κλασική γεύση.

Πέρα από τα γλυκά που θα «κυριαρχήσουν» στα γιορτινά τραπέζια τις ημέρες των Χριστουγέννων, έχουν ήδη ξεκινήσει στους φούρνους οι προετοιμασίες και για τις βασιλόπιτες. Με βάση τις εκτιμήσεις, τα 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης αναμένεται να παράξουν συνολικά γύρω στα 500.000 τεμάχια από βασιλόπιτες για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών.

Οι αρτοποιοί του νομού αισιοδοξούν πως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων, ωστόσο όπως αναφέρει η κ. Κουκουμέρια από τις πωλήσεις των τελευταίων ημερών «δύσκολα θα αλλάξει το συνολικό άθροισμα της χρονιάς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, 15:15