To Μουσείο Ακρόπολης ανταποκρίνεται στην επιθυμία των επισκεπτών του για ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες γνώσεις με την καθιέρωση ενός Εργαστηρίου Τεχνών.

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές και οι Συντηρητές του Μουσείου θα παρουσιάζουν στο κοινό θέματα που σχετίζονται με την αρχαία τεχνολογία, τη δημιουργία έργων τέχνης, την παραγωγή πιστών αντιγράφων, αλλά και σύγχρονες εργαστηριακές εφαρμογές για την κατανόηση των εκθεμάτων του Μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εργαστήρι Τεχνών θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου 2013 με θέμα την τρισδιάστατη αντιγραφή των γλυπτών και θα πραγματοποιείται από Τρίτη έως Κυριακή, δύο φορές την ημέρα, στις 11.00 και στις 12.00 το μεσημέρι.

Συμμετοχή:

  • έως 20 επισκέπτες κάθε φορά
  • τηρείται σειρά προτεραιότητας
  • για τη συμμετοχή απαιτείται το εισιτήριο ημέρας

Χειμερινό ωράριο λειτουργίας
Το Μουσείο Ακρόπολης, παρά την οικονομική κρίση, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του για 12 ώρες λειτουργίας καθημερινά κατά την περίοδο της μεγάλης τουριστικής επισκεψιμότητας (Απρίλιος έως και Οκτώβριος). Καθιερώνει παράλληλα χειμερινό ωράριο λειτουργίας από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο που έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη: 09.00 – 17.00
Παρασκευή: 09.00 – 22.00
Σάββατο/Κυριακή: 09.00 – 20.00 
Δευτέρα: Κλειστά

Το χειμερινό ωράριο για το έτος 2013 θα ισχύσει από την Τρίτη 8 Ιανουαρίου. Το εστιατόριο του Μουσείου κατά το χειμερινό και κατά το θερινό ωράριο θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες με το Μουσείο. Την Παρασκευή θα λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης