To νέο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, που επιτρέπει στους αρμόδιους φορείς να προειδοποιούν τους κατοίκους μια περιοχής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσω SMS, Facebook και Viber, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πανελλαδικά, την Κυριακή 31/03/2019 στην πυρόπληκτη Ραφήνα. Η ζωντανή επίδειξη του καινοτόμου συστήματος πραγματοποιήθηκε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού προγράμματος, καθηγητή Γεωπληροφορικής, Ανδρέα Βασιλόπουλο, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «ΠΥΡΚΑΓΙΑ πρόληψη και αντιμετώπιση», η οποία ήταν και η πρώτη που έγινε στην περιοχή μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Πλήθος παρευρισκομένων, πέρα από την πολύ εμπεριστατωμένη και ουσιαστική ενημέρωση από έμπειρα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών αλλά και προετοιμασίας του σπιτιού τους για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο, συμμετείχαν στη ζωντανή επίδειξη του νέου καινοτόμου συστήματος, λαμβάνοντας μέρος στη διαδικασία εγγραφής, αλλά και λαμβάνοντας ταυτόχρονα τα δοκιμαστικά προειδοποιητικά SMS από το σύστημα Alert247.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ

Μέσω του ΠΥΡSOS-Αlert 24/7, οι αρμόδιοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να δράσουν εγκαίρως στέλνοντας πολύ γρήγορα μια σειρά από προειδοποιητικά μηνύματα για ύπαρξη κινδύνου και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης να συντονίσουν ακόμα και την εκκένωση οικισμών. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την επιστημονική ομάδα του κ. Βασιλόπουλου στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», που συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Αlert 24/7 απευθύνεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είναι αρμόδια για τη διαχείριση των περιστατικών εκτάκτων αναγκών αλλά και στους αρμόδιους φορείς (υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, σώματα ασφαλείας, περιφέρειες και δήμους) οι οποίοι ως διαχειριστές θα έχουν τη δυνατότητα για την έγκαιρη προειδοποίηση των εγγεγραμμένων κατοίκων κάθε περιοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι  εγγραφές των πολιτών γίνονται online στη διεύθυνση www.pyrsos.alert247.gr χωρίς καμία χρέωση ή συνδρομή, δηλώνοντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο και το Δήμο κατοικίας τους. Για την εγγραφή δεν απαιτείται κανένα προσωπικό στοιχείο. Να σημειωθεί ότι το σύστημα διαθέτει ισχυρές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα δολιοφθοράς, αστοχίας στην λειτουργία, κλοπής των τηλεφωνικών δεδομένων ή αποστολής ψεύτικων μηνυμάτων.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης