Ανακοινώθηκε η απόφαση για την τοποθέτηση Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο της Καβάλας που αγοράστηκε με χρήματα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το κόστος του αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Ο Μαγνητικός Τομογράφος εντάχθηκε στο πρόγραμμα για να προχωρήσει η διαδικασία της προμήθειάς του και αναμένεται να τοποθετηθεί στο Νοσοκομείο Καβάλας μέσα σε έξι μήνες περίπου.

Θα λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, ανάλογα με τις ανάγκες που θα υπάρχουν και θα καλύπτει τους ασθενείς των όμορων Νομών Δράμας και Ξάνθης που θα πρέπει να κάνουν τις μαγνητικές τους τομογραφίες, αφού οι δύο Νομοί δεν διαθέτουν ούτε θα προμηθευτούν Μαγνητικούς Τομογράφους.
Ο φόρτος βέβαια θα είναι πολύ μεγάλος αφού οι ασθενείς των τριών νομών θα ανεβάσουν τον αριθμό αυτών που πρέπει να κάνουν τις εξετάσεις τους. Φυσικό είναι λοιπόν να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα επείγοντα περιστατικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλό είναι για τους ασθενείς πως συνήθως χρησιμοποιείται η αξονική τομογραφία και ελάχιστες φορές η μαγνητική. Έτσι διαθέτοντας αξονικούς και τα τρία προαναφερόμενα νοσοκομεία των γειτονικών νομών δεν θα ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα το κοινό.

Πηγή: kavalanet.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης