Το Ωνάσειο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ωνασείου, «στο κορίτσι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στη διάρκεια της εκεί νοσηλείας του. Επιπλέον υπογραμμίζει ότι εφόσον είχε χορηγηθεί στο κορίτσι από το νοσοκομείο, δεν θα μπορούσε να ανιχνευθεί στο αίμα του, εφτά μήνες μετά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης. Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι η ουσία κεταμίνη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, είχε χορηγηθεί στο παιδί και όταν νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο.

«Υπάρχει μία μαρτυρία της νοσηλεύτριας που φρόντιζε τη Τζωρτζίνα που μου ανέφερε ότι τα επεισόδια που έκανε τα έκανε και άλλες φορές χωρίς να είναι μπροστά η μητέρα και ο πατέρας. Μου είπε ότι έκανε άλλα δύο τέτοια επεισόδια στο Ωνάσειο και πως ήταν σίγουρη ότι φεύγοντας από το Ωνάσειο ότι το παιδί θα καταλήξει. Μου είπε ότι αν κληθεί θα καταθέσει», ανέφερε ο δικηγόρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης