Με συνεχές και διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ενημέρωσε με ειδική εγκύκλιο τα μέλη της για τα λειτουργικά θέματα των επιχειρήσεων κατά τις ημέρες του Πάσχα, σε ό,τι αφορά στο ωράριο και την καταβολή του δώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωράριο καταστημάτων:

Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη: 09.00-21.00
Μ. Παρασκευή: 13.00-21.00
Μ. Σάββατο: 09.00-20.00.

Την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα 17 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων Αιγαίου προτείνει στις επιχειρήσεις μέλη της να κλείνουν πιο νωρίς τα μαγαζιά, τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή το ωράριο είναι από τις 13.00 μέχρι τις 19.00 και για το Μεγάλο Σάββατο από τις 09.00 έως τις 15.00.

Σχετικά με το δώρο Πάσχα

Οι εργοδότες υποχρεούνται και στην καταβολή του σχετικού δώρου προς τους εργαζομένους και τους υπαλλήλους τους.

Προϋπόθεση καταβολής του δώρου είναι η ύπαρξη απασχολήσεως (εργασιακής σχέσεως) του μισθωτού από την αρχή του έτους.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα. Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπ’ όψιν οι αποδοχές της ημέρας λύσεως της σχέσεως.

Η καταβολή γίνεται μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου. Δεν επιτρέπεται η καταβολή του δώρου σε είδος αλλά μόνο σε χρήμα.

Για την καθυστέρηση καταβολής του δώρου Πάσχα, το οποίο θεωρείται τακτική αποδοχή, επισύρονται οι ποινικές κυρώσεις του ΑΝ 690/1945, οι οποίες ισχύουν για κάθε περίπτωση μη καταβολής τακτικών αποδοχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης