Σε συνεργασία με το μεγάλο κινέζικο πανεπιστήμιο Yuhuan προχώρησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Η συνεργασία αφορά στη σύναψη ενός προγράμματος με τη συμμετοχή ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων και υπογράφηκε κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής του ΕΚΠΑ στην Κίνα.

Η νέα συνεργασία καλύπτει τους τομείς της πληροφορικής και των προηγμένων τεχνολογιών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς και διαχείρισης του περιβάλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, που ήδη συμπληρώνει δύο χρόνια, δρομολογήθηκαν άλλες δύο συνεργασίες, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, στους τομείς της πληροφορικής και της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και του περιβάλλοντος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποστολής έγιναν επαφές για τη σύναψη νέων διμερών συνεργασιών με το Πολυτεχνείο του Hong Kong και το Πολυτεχνείο του Chengtu.

Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι θα επιδιώξει νέες συνεργασίες με τα κινέζικα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα είναι θετικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης