Προφυλακίστηκε η Βίκυ ΣταμάτηΤον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, εισαγγελέας και ανακριτής, μετά από την απολογία της, η οποία διήρκησε δύο περίπου ώρες.

Μία ημέρα μετά την προφυλάκιση της κόρης του πρώην υπουργού, η Βίκυ Σταμάτη, η οποία κατηγορείται επίσης για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου μην πάρει και εκείνη τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού, η απολογία της ωστόσο φαίνεται ότι δεν έπεισε τους δικαστικούς λειτουργούς.

H απολογία της Β. Σταμάτη

Η σύζυγος του πρώην υπουργού ανέφερε στην απολογία της:

«Ουδέποτε είχα συναλλαγή, συνεργασία ή οποιαδήποτε σχέση με off shore εταιρείες πλην της Nobilis από την οποία αγόρασα το ακίνητο. Δεν γνωρίζω σε ποιον ανήκουν του εταιρείες αυτές ουδέποτε περιήλθε στη γνώση μου κάποιο στοιχείο που να εγείρει κάποια υπόνοια για κάτι επιλήψιμο. Πιστεύω ότι αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της κοινής πείρας ότι μία γυναίκα όπως εγώ με την όποια παιδεία και αγωγή μου γνωρίζοντας έναν άνδρα σαν τον σύζυγό μου στη θέση που βρισκόταν στη διαδρομή που είχε στη γοητεία που ασκούσε στη δική μου σκέψη και ψυχή το τελευταίο που θα ενδιαφερόταν να πληροφορηθεί θα ήταν οι λεπτομέρειες των πολιτικών δράσεων και αποφάσεων του ή οτιδήποτε άλλο θα σχετιζόταν με την επαγγελματική πολιτική δράση. Ήμουν ένας πιστός και αφοσιωμένος άνθρωπος στον σύντροφο της ζωής μου και στο παιδί μου ανεξαρτήτως οιουδήποτε κόστους και τιμήματος. Υπήρξα και παραμένω ένας πιστός άνθρωπος».

Διαβάστε το υπόμνημα της απολογίας της κας Σταμάτη:

       


Tι είπαν οι δικηγόροι της για την απόφαση προφυλάκισής της

Οι δικηγόροι της χαρακτήρισαν άδικη, σκληρή, ανάλγητη και εξοντωτική την απόφαση για προφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη, η οποία όπως είπαν είναι μητέρα ενός παιδιού πέντε ετών το οποίο μένει χωρίς την μητέρα και τον πατέρα του. Κριτήριο όπως είπαν για την προφυλάκισή της ήταν η βαρύτητα της πράξης χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προϋποθέσεις του νόμου. Ωστόσο κατέληξαν ότι σέβονται την απόφαση.
Το πολυτελές ακίνητο που έκαψε την «ωραία Βίκυ»

Το πολυτελές ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, με θέα την Ακρόπολη, είναι εκείνο που «έκαψε» τη Βίκυ Σταμάτη.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου και αιτία για να διαρραγούν οι σχέσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, μπήκε στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών εξαιτίας της αγοράς του πολυτελούς διαμερίσματος, στις 16 Απριλίου 2010, από την εταιρεία «NOBILIS LLC» η οποία –κατά το κατηγορητήριο- άνηκε στον ωραίο Μπρούμελ του Κινήματος.

Στο εισαγγελικό πόρισμα, γίνεται εκτενής αναφορά γύρω από το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο, όπως φαίνεται, πέρασε από «σαράντα κύματα» έως ότου καταλήξει στα χέρια της κυρίας Σταμάτη.

Αρχικά μεταβιβάστηκε στην off shore εταιρία «TORCASO INVESTMENTS LIMITED», αντί τιμήματος 300.000.000 δραχμών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το τίμημα που συμφωνήθηκε και αναγράφεται στο συμβόλαιο ήταν μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας (101.302.739 δρχ) και μάλιστα τριπλάσιο αυτής. Στη συνέχεια, το πολυτελές ακίνητο μεταβιβάστηκε στην επίσης υπεράκτια εταιρία «NOBILIS INTERNATIONAL LLC», αντί τιμήματος 136.000.000 δραχμών. Το τίμημα ήταν μεν λίγο μεγαλύτερο της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου , ήταν όμως πολύ μικρότερο από το τίμημα της προηγούμενης αγοραπωλησίας, τη στιγμή μάλιστα που το διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αγοραπωλησιών, δεν υπερέβαινε τους 14 μήνες.

Στη συνέχεια , το ακίνητο μεταβιβάστηκε στη Βίκυ Σταμάτη, αντί 1.100.000 ευρώ. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου υπολογίστηκε σε 1.388.676 ευρώ. Το συμβόλαιο όριζε ότι τα χρήματα θα καταβάλλονταν ως εξής:

- 450.000 είχαν ήδη καταβληθεί σταδιακά σε μετρητά στην εκπρόσωπο της πωλήτριας εταιρίας -«NOBILIS INTERNATIONAL LLC»-, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης της υπογραφής του συμβολαίου τριετίας και

- 650.000 ευρώ θα καταβάλλονταν από δάνειο, που επρόκειτο να χορηγηθεί στην αγοράστρια από την τράπεζα «EFG EUROBANK ERGASIAS AE» έως τις 15 Ιουνίου του 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά του ακινήτου της Αεροπαγίτου έγινε με το υπ’ αριθ. 15867/16-4-2010 συμβόλαιο, βάσει του οποίου εμφανίζεται ότι αγοράστηκε από μια δικηγόρο, επίσης κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να εκπροσωπούσε τη NOBILIS. Στη συνέχεια, κατά το κατηγορητήριο η Βίκυ Σταμάτη, φρόντισε ώστε να ξεπλυθούν και άλλα χρήματα μέσω εργασιών ανακαίνισης συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ που υποτίθεται ότι έγιναν μέσω των TORCASO και NOBILIS.

Tι προηγήθηκε


Την πόρτα του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή πέρασε στις 09.25 σήμερα το πρωί η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, προκειμένου να απολογηθεί για το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Σταμάτη ζήτησε την εξαίρεση του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, επικαλούμενη μεροληψία εις βάρος της, ενώ αναμένεται να αρνηθεί κάθε κατηγορία που της αποδίδεται.Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αίτηση εξαίρεσης

Από χθες το βράδυ έχει κατατεθεί η προσφυγή από τη Βίκυ Σταμάτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς της από πράξη του ανακριτή στον οποίο κλήθηκε να απολογηθεί.

Σήμερα κατέθεσε και αίτηση εξαίρεσης εις βάρος του, η οποία πρόκειται να κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, που συνεδριάζει σε λίγη ώρα.

Η κα Σταμάτη κατηγορεί τον ανακριτή ότι στην απόφαση για τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων θεώρησε ως δεδομένη τη διάπραξη του αδικήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η φράση που αναφέρει ο ανακριτής «διέπραξες το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες» υποδηλώνει βεβαιότητα για την ενοχή της, σύμφωνα με την κα Σταμάτη, ξεπερνώντας όσα αναφέρονται στο εισαγγελικό πόρισμα, όπου γίνεται λόγος για υπόνοιες εις βάρος της.


Χθες, η Αρετή Τσοχατζοπούλου μετά τη μαραθώνια απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή Γ. Μαλλή και του αρμόδιου εισαγγελέα Νίκου Βούλγαρη, κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση 19.00

Διαβάστε επίσης: Προφυλακίστηκε η κόρη του Άκη

Η θεία «κάρφωσε» τον Άκη

"Οι σχέσεις με τον πατέρα μου ήταν τυπικές"

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έχουν κάνει πλακάκια»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012, 23:45