«Δεν θα ησυχάσω αν δεν την ξεριζώσω από τις γειτονιές της Αθήνας τη Χρυσή Αυγή», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, παρουσιάζοντας χθες βράδυ στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου το πρόγραμμα του συνδυασμού του «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ».

Δεν θα ησυχάσω είπε «αν δεν πείσω κάθε έναν που τους ψήφισε από αγανάκτηση, ότι μπορεί να εμπιστευτεί και πάλι τη δημοκρατία. Ότι κανένας Αθηναίος δεν θα νιώσει ξανά εγκατάλειψη. Και ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό του, ως οφείλουμε. Είναι προσωπικό μου στοίχημα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του, είπε ότι είναι «ένα πρόγραμμα από τους Αθηναίους, με τους Αθηναίους, για τους Αθηναίους». Και το οποίο στόχο έχει να καταστήσει την Αθήνα «μία πόλη ζωντανή, λειτουργική, δίκαιη, δημιουργική και συμμετοχική». Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι «στις 26 Μαΐου, για την Αθήνα, ψηφίζουμε δήμαρχο, όχι κόμμα ή αρχηγό κόμματος. Αυτά μπορούν να περιμένουν» ανάφερε. Τώρα, πρόσθεσε είναι «η ώρα της Αθήνας».

Ο κ. Γερουλάνος επανέλαβε επίσης ότι «είμαστε η έκπληξη, μπορούμε να γίνουμε η ανατροπή». Παρουσιάζοντας το προγραμματικό πλαίσιο του συνδυασμού του «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» τόνισε ότι «ο δήμος χρειάζεται άλλη προσέγγιση. Άλλη νοοτροπία ηγεσίας». Γι’ αυτό, είπε «το προγραμματικό μας πλαίσιο δεν ξεκινάει με υποσχέσεις. Ξεκινάει από αδιαπραγμάτευτες δεσμεύσεις που αντανακλούν αξίες. Δεσμεύσεις που δεν θα αλλάξουν μόνο την Αθήνα, αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε την πολιτική και τους πολιτικού».

Ειδικότερα, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε σε έξι δεσμεύσεις: Η πρώτη ήταν ότι εκείνος θα κάνει «πάντα το πρώτο βήμα» και δε θα ζητά από τους κατοίκους της Αθήνας τίποτα που δεν θα επιβάλει πρώτα στον δήμο (απαγόρευση καπνίσματος, απομάκρυνση εμποδίων δήμου και ΔΕΚΟ από πεζοδρόμια κ.α ). Η δεύτερη δέσμευση του ήταν να προωθήσει «αλλαγές που δεν κοστίζουν για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα και γρήγορες νίκες», όπως υιοθεσίες Δημοσίων Χώρων, οριζόντια οργάνωση και δράση των υπηρεσιών του δήμου κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη δέσμευση του ήταν «πρώτα επενδύσεις που δημιουργούν πλούτο». Όπως με επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες «για να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, να απαλλάξουμε τα ευπαθή νοικοκυριά από το κόστος», στην ανακύκλωση και επενδύσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, όπως η Ακαδημία Πλάτωνος για να γίνει κέντρο πολιτισμού. Επενδύσεις που όπως είπε θα χρηματοδοτηθούν «από την αξιοποίηση του πλεονάσματος του δήμου, των 90 εκατομμυρίων του ΕΣΠΑ και των 55 εκατομμυρίων του δανείου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που αφήνει η δημαρχιακή θητεία Καμίνη».

Τέταρτη δέσμευση, ανάφερε, είναι η αξιοποίηση όλων των εργαζομένων. «Θέλω τους εργαζόμενους του δήμου περήφανους. Και όχι απαξιωμένους και υποταγμένους στην απειλή για ιδιωτικοποίηση», είπε. Ακόμη δεσμεύθηκε να είναι «πάντα στον δρόμο» και γραφείο του να είναι «οι γειτονιές της πόλης». Επίσης ότι θα είναι «δήμαρχος ακτιβιστής» και κάθε πρόβλημα δημότη, κάθε πρόβλημα γειτονιάς, θα είναι δική του «ευθύνη» είτε έχει είτε όχι αρμοδιότητα. «Θα στηθώ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι ο πρωθυπουργός να ακούσει το αίτημα κατοίκων των Εξαρχείων και να συντονίσει όλους τους φορείς ώστε να κυνηγήσουμε το μαύρο χρήμα, να κυνηγήσουμε το οργανωμένο έγκλημα που λυμαίνεται την γειτονιά τους», τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης