Το πρωί διοικεί τον δήμο, έχοντας στον τομέα ευθύνης του την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, και το απόγευμα ικανοποιεί τους… απαιτητικούς πελάτες του καταστήματος όπου εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, ο οποίος μπορεί να ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Οκτώβριο, υπηρετώντας τον δήμο, όμως δεν παραίτησε τη δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το πρωί βρίσκεται στο γραφείο του στον Δήμο Θεσσαλονίκης και τα απογεύματα βγάζει το κοστούμι, φορά ποδιά και με το καλύτερο… χαμόγελό του σερβίρει τους πελάτες στο ταβερνάκι του κέντρου της πόλης όπου εργάζεται από το καλοκαίρι.

Θεωρείται από τους πιο δραστήριους της «Πρωτοβουλίας», της παράταξης που διοικεί τον δήμο.

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014, έπειτα από γνωριμία του με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του ζήτησε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Γιος του βιβλιοπώλη Μανώλη Μπαρμπουνάκη με το γνωστό Κατώι του Βιβλίου στην πλατεία Αριστοτέλους, από το οποίο πέρασαν πρόεδροι κρατών, πρωθυπουργοί, υπουργοί και «τέρατα» της τέχνης και του πολιτισμού της Ελλάδας, όπως λέει, έχει κάνει φιλοσοφία ζωής μια ατάκα του πατέρα του: «Να ζεις τα πάντα με την ψυχή σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μπαρμπουνάκης το περασμένο καλοκαίρι, όντας δημοτικός σύμβουλος, έδωσε τα χέρια με τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού. «Πήγα ως πελάτης και μου άρεσε το μαγαζί. Ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο της εστίασης. Μου αρέσουν η μαγειρική, οι κουζίνες και οι γεύσεις της πόλης. Μου πρότειναν να συμμετάσχω στην ομάδα του καταστήματος και δεν μπορούσα να τα παρατήσω, όταν ο δήμαρχος με έκανε αντιδήμαρχο» λέει χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από: Δημοκρατία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης