Το προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, σήμερα, με αντιπροσωπεία των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Η Ευρώπη πρέπει να συσταθεί από την αρχή με βάση τις χριστιανικές αξίες, το σεβασμό στο ανθρώπινο πρόσωπο, διότι διαφορετικά θα θρηνήσει την καταστροφή της» τόνισε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά να γίνει πράξη από τους θεσμούς της Ευρώπης». Μάλιστα, επ’ αυτού υπογράμμισε πως «όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε και να αναζητήσουμε τις αιτίες που προκαλούν το προσφυγικό ζήτημα. Η Ελλάδα έκανε και κάνει το καθήκον της, όμως δεν πρέπει να μείνει μόνη σε αυτή την προσπάθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, Christian Krieger, επεσήμανε την ανάγκη συμβολής των πιο δυνατών στο να στηρίξουν τους αδύναμους συνανθρώπους μας, ενώ η Katharina Stamm, υπεύθυνη Μετανάστευσης της Διακονίας Γερμανίας, σημείωσε ότι οι χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, έχουν μεγάλο βάρος στους ώμους τους και συμπλήρωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα, αλλά και τους Έλληνες που τους υποδέχονται.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, και η ¬συνεργάτις Ευθαλία Παππά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης