Σε κλίμα συγκίνησης ξεκίνησαν το πρωί οι συνεδριάσεις στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος, που βρέθηκε στο κτήριο της πλατείας Δασκαλογιάννη, χειροκρότησε στο άκουσμα του πρώτου κουδουνιού στις 09:00 το πρωί.

Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε στο εφετείο αφορούσε σε ναρκωτικά, με μία 22χρονη Αλβανίδα να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κατοχή και διακίνηση 2 κιλών ηρωίνης. Η νεαρή κοπέλα συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο και σήμερα εκδικάστηκε η έφεση που είχε ασκήσει για την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόεδρος έδρας ήταν ο κ. Χαρίδημος Πρατικάκης και εισαγγελέας η κα Βασιλική Βλάχου. Σήμερα θα εκδικαστούν συνολικά 11 υποθέσεις, εκ των οποίων οι 8 αφορούν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε πηγαδάκια έξω από τις δικαστικές αίθουσες, οι δικηγόροι του Ηρακλείου δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, που το όνειρο δεκαετιών έγινε πραγματικότητα, ύστερα από πολλούς αγώνες που έδωσαν στους δρόμους.

Συγκινημένος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Βασίλης Λαμπρινός, απευθυνόμενος στους δικηγόρους και στους δικαστές, επεσήμανε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε και με το παραπάνω στις προσδοκίες μας, ώστε να γίνει το Εφετείο Αν. Κρήτης πρότυπο σε όλη την επικράτεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ: Crete2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης