Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Καρέ-καρέ αποτυπώνεται στο video-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr η χθεσινή επιχείρηση των στελεχών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού στο φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ» με σημαία Συρίας, σε κοντέινερ του οποίου ανακαλύφθηκαν περισσότεροι από έξι τόνοι κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας» καθώς και περίπου 3 εκατομμύρια χάπια Captagon που χρησιμοποιούν τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ναρκωτικά βρίσκονταν κρυμμένα στο εσωτερικό του δαπέδου των κοντέινερ, τα οποία περιείχαν διαφόρων ειδών εμπορεύματα, με τις Αρχές να κάνουν λόγο ότι ίσως πρόκειται για το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην Κρήτη.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι το γεγονός πως στο Ηράκλειο βρέθηκε από χθες ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ενώ τον συνόδευσαν ανώτατοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ναρκωτικών.

Το πλήρωμα του πλοίου, το οποίο αποτελείτο από 10 Σύρους και έναν Ινδό, έχει συλληφθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video με την επιχείρηση

Πώς στήθηκε η επιχείρηση

Όπως έγραψε από χθες το zougla.gr, πριν από λίγες ημέρες πολλά μίλια ανατολικά της Κρήτης έγινε ρεσάλτο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού πάνω στο συγκεκριμένο πλοίο.

Οι καιρικές συνθήκες όμως ήταν δύσκολες κι έτσι το «ΝΟΚΑ» οδηγήθηκε συνοδεία του Λιμενικού νότια του νησιού μέχρι να κοπάσει ο καιρός.

Στη συνέχεια το πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να ελεγχθεί εξονυχιστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιχείρηση ανατολικά της Μεσογείου χρησιμοποιήθηκε drone, ενώ προφανώς υπήρχε συνεργασία και με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Frontex.

Το «ΝΟΚΑ», κατασκευής του 1978, αγοράστηκε πρόσφατα από μία εταιρεία γενικού εμπορίου με έδρα τη Λαττάκεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ήταν το πρώτο ταξίδι του για λογαριασμό της νέας ιδιοκτησίας, με το πλοίο να είναι σε κακή κατάσταση.

Το «ΝΟΚΑ» είχε αναχωρήσει από τη Λαττάκεια για τη Βεγγάζη της Λιβύης με τελικό προορισμό σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ευρωπαϊκή χώρα. Το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο θα αναχωρούσε από το λιμάνι του Ηρακλείου, καθώς έπρεπε πρώτα να αποκατασταθούν κάποια θέματα για λόγους ασφαλείας, στοιχειωδώς.

Πρόκειται για το τρίτο πλοίο που αναχωρεί από τη Λαττάκεια της Συρίας και εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης με ναρκωτικά τον τελευταίο χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης