Στην αποσαφήνιση ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν θα ενσωματωθεί στην Οικονομική Αστυνομία προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Τα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εφοριακών ζήτησαν να υπάρξει σαφής απάντηση για τις πληροφορίες σχετικά με την ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ στην Οικονομική Αστυνομία, αλλά και να σταματήσουν οι συνεχείς οργανωτικές αλλαγές στο υπουργείο και να προστατευθούν οι οργανικές θέσεις των υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε στους συνδικαλιστές πως το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέταζε ιδέα ενοποίησης του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαφώνησε, προτείνοντας μάλιστα οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Αστυνομίας να περιέλθουν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο απολύσεων στις εφορίες ο κ. Μαυραγάνης είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, καθώς βάσει οργανικών θέσεων απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης