Τις 23 αιτήσεις ακύρωσης κατά των κανονιστικών πράξεων του διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (high definition) συζητά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά του διαγωνισμού έχουν προσφύγει η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, Antenna, Alpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν στο σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών, μεταξύ των άλλων, και της από 1.3.2016 απόφασης του (4297/2016) υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι για την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ είχε προσφύγει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η αίτηση του οποίου απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ανάλογες αιτήσεις έχουν υποβάλει και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί (ΑΝΤ1, STAR) και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης