Οριστικά εκτός υπηρεσίας βγαίνουν, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ένας δόκιμος πυροσβέστης που είχε συλληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια με μικροποσότητα ηρωίνης και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος είχε πάρει άδεια… «από τη σημαία» απουσιάζοντας για περισσότερες από 22 ημέρες.

Ειδικότερα, το Γ’ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της απόταξης που είχε επιβληθεί από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό του Πυροσβεστικού Σώματος στο δόκιμο πυροσβέστη ο οποίος 9 μήνες μετά την πρόσληψή του, συνελήφθη ενώ οδηγούσε στην Εθνική οδό Πατρών- Πύργου να έχει στο αυτοκίνητο του 0,3 γραμμάρια ηρωίνης. Το Αυτόφωρο Πατρών τον έκρινε ατιμώρητο αφού δέχθηκε πως τα ναρκωτικά προορίζονταν για δική του αποκλειστική χρήση, χωρίς να είναι καθʼ έξη τοξικομανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ωστόσο απορρίπτοντας την προσφυγή του είχαν την άποψη πως παρότι κρίθηκε ατιμώρητος από το δικαστήριο, εντούτοις, όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση «τέλεσε την πράξη της κατοχής ναρκωτικών». Οι σύμβουλοι Επικρατείας, έκριναν πως το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό συμβούλιο δεσμευόταν μόνο ως προς το σκέλος εκείνο του Αυτόφωρου που αφορούσε «το πραγματικό περιστατικό της κατοχής ναρκωτικών και όχι από την κρίση του ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί ποινή».

Ως προς το σωφρονιστικό υπάλληλο που έλειπε από την υπηρεσία του για πάνω από 22 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να ενημερώσει κανέναν, το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, δεχόμενο την αίτηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αποφάσισε πως πρέπει να μετατραπεί η προσωρινή παύση έξι μηνών που του είχε επιβληθεί από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο σε οριστική απόλυση. Σημειώνεται πάντως πως ο σωφρονιστικός υπάλληλος όταν είχε κληθεί σε γραπτή απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ουδέποτε την υπέβαλε ενώ όταν του ζητήθηκε να παραστεί στη συνεδρίαση απάντησε αφοπλιστικά πως δεν μπορεί γιατί «είναι κουμπάρος σε ένα γάμο στο Βόλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης