Το Συμβούλιο της Επικρατείας «μπλοκάρει» την ίδρυση και  λειτουργία Ιερού Ναού παλαιοημερολογιτών στην Ιερά Οδό, στο Βοτανικό απορρίπτοντας την αίτηση που είχε κατατεθεί από εξωραϊστικό σύλλογο και 153 πολίτες.

Σύμφωνα με το Δ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η λειτουργία ναού δεν είναι  συμβατή με το ισχύον πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής  ενώ  δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της επιλογής χώρου στον οποίο νόμιμα έχει καθοριστεί ότι επιτρέπεται πολεοδομικά η κατασκευή του ή επιτρέπεται η κατ΄  εξαίρεση η κατασκευή του. Και αυτό γιατί, ακόμη κι θεωρηθεί ότι για να τεθούν  σε λειτουργία οι ναοί  των παλαιοημερολογιτών δεν απαιτείται  προηγούμενη άδεια του υπουργού Παιδείας, θα πρέπει να είναι  σε υφιστάμενα κτίρια τα οποία να  προορίζονται για την  εξυπηρέτηση λατρευτικών αναγκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανέγερση του Ιερού Ναού της Παναγίας Ελευθερώτριας, επί της  Ιεράς Οδού, σε δημόσιο κτήμα όπου οι εγκαταστάσεις του  ήταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και έχει προβλεφθεί να κατεδαφιστούν προκειμένου να ανεγερθεί το Ισλαμικό Τέμενος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης