Το σχέδιο εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας κατά της νόσου Covid-19, αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την διάθεση 25 εκατ. εμβολίων που θα λάβουν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και τον δωρεάν εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού, κάτι που σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να γίνει στα μέσα του επόμενου έτους. Προτεραιότητα θα έχει το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κτλ.) και εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες, ενώ θ’ ακολουθήσει σταδιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει βάσει των συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες.

Τα εμβόλια θα ξεκινήσουν σταδιακά να φτάνουν στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2021, με σκοπό στα μέσα του 2021 όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021 θα έχουμε τη δυνατότητα με τα 25 εκατομμύρια εμβόλια, που έχουμε ήδη προαγοράσει, να εμβολιάσουμε το σύνολο του πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο εμβολιασμός όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, αρχικά δεν θα είναι υποχρεωτικός.

«Τα εμβόλια θα είναι δωρεάν και θα ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό με προτεραιοποίηση το υγειονομικό προσωπικό και τους πιο ευάλωτους και σιγά-σιγά θα επεκταθούμε στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες. Η κατεύθυνση θα είναι φυσικά να κάνει το εμβόλιο όποιος θέλει. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό, θα το δούμε. Χρειάζεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί, προκειμένου να αποκτηθεί η ανοσία που χρειάζεται στην κοινότητα και να μην έχουμε προβλήματα. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, αλλά η ίδια η εμπειρία αυτών των μηνών θα πείσει τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και θα το κάνουν. Ένα ασφαλές εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα και δωρεάν, όπως έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός», είπε ο κ. Πέτσας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης