Το TedXAthens πραγματεύεται «Το μέλλον που μοιραζόμαστε»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 17:36
Το TedXAthens πραγματεύεται «Το μέλλον που μοιραζόμαστε»
Μόλις τέσσερις μέρες απομένουν μέχρι τη διοργάνωση του φετινού TEDxAcademy που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με κεντρικό θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε».

Με δεκαπέντε διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και τρεις βασικές θεματικές ενότητες (Παγκόσμιο Όραμα, Τοπική Δράση, Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση), το TEDxAcademy 2014 θα θέσει στο επίκεντρο των συζητήσεων την Κοινωνία, την Τεχνολογία, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη, την Ψυχολογία, τη Φιλοσοφία και τις Τέχνες, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τον άνθρωπο, αλλά και το μέλλον που όλοι μας, ως ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού.

Επίσης, στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το T-Alley, μια πρωτότυπη έκθεση τεχνολογίας που πραγματοποιείται παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες του TEDxAcademy, και στην οποία θα παρουσιαστούν καινοτόμα projects και start-up επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στο χώρο της νέας τεχνολογίας. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο Μουσικής, οι πέντε ομάδες που θα συμμετέχουν στην έκθεση θα παρουσιάσουν με διαδραστικό τρόπο τα projects τους. Στο πλαίσιο αυτό, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς υλοποιείται μια τρισδιάστατη εκτύπωση από ένα 3D-printer τελευταίας τεχνολογίας που θα φιλοξενείται στο χώρο.

Το T-Alley παρουσιάζεται από τη Eurobank, η οποία είναι αρωγός δράσεων που προάγουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και που αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του TEDxAcademy.

Tο τελικό πρόγραμμα του TEDxAcademy 2014 διαμορφώνεται ως εξής:

11:00-12:30 Εγγραφές κοινού

12:30-14:00 ΕΝΟΤΗΤΑ Ι- ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΑΜΑ
- James Robinson
- Menny Bartzilay *
- Μιχάλης Μπαχτής
- Περικλής Παπαδόπουλος
- Simon Anholt

14:00-15:00 Διάλειμμα

15:00-16:30 ΕΝΟΤΗΤΑ II- ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

- Rsn & Esterina (Μουσικό συγκρότημα)
- Αλέξης Παπαχελάς
- Μύρων Μιχαηλίδης
- Αλέξανδρος Κρητικός
- Χάρης Θεοχάρης
- Στέλιος Ράμφος

16:30-17:30 Διάλειμμα

17:30-19:00 ΕΝΟΤΗΤΑ III- ΑΝΡΘΩΠΙΝΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ

- Νίκος Κουμέττης
- Μαρία Σταυροπούλου
- Νίκος Μιχαλάκης
- Χρήστος Μποκόρος
- Daniel Gilbert

19:00-21:30 Πάρτυ

* Ο Menny Bartzilay (ειδικός στρατηγικής σε θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο κυβερνοχώρο και μέλος του Yuval Ne'eman Workshop για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ) θα αντικαταστήσει την Keren Elazari, η οποία λόγω ατυχήματος δεν θα συμμετάσχει στο φετινό TEDxAcademy, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 17:41