Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017, 10:55
Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος
Τριάντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλύβια Θορικού Αττικής είναι σε εξέλιξη, χωρίς, όμως, να κινδυνεύουν πλέον κατοικίες. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα 55 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 19 υδροφόρες των ΟΤΑ, οκτώ υδροφόρες από την Περιφέρεια Αττικής, δύο μηχανήματα βαρέος τύπου, καθώς και τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, που πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ασπρόκαμπος Κιάτου Κορινθίας είναι οριοθετημένη, χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Παράλληλα, η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι Μεσσηνίας είναι σε ύφεση, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 11 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Χίνκα, στη Ζίτσα Ιωαννίνων, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Σήμερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Κυκλάδων και για τα νησιά της Σκύρου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου, Σαμοθράκης και Κυθήρων. Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Δείκτης 3) προβλέπεται και για τους Νομούς Έβρου, Δωδεκανήσου, Σάμου, Ικαρία, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, καθώς και για τα νησιά Κρήτη, Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017, 10:55