Είχαν στα χέρια τους τριακόσιες χιλιάδες ευρώ και θέλησαν να «γλεντήσουν», πληρώνοντας τριακόσια ευρώ σε ένα πανάκριβο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι τρεις κατηγορούμενοι για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η «επιτυχία» τους δεν θα κρατούσε ούτε 24 ώρες από την ώρα που θα άφηναν ελεύθερο τον 40χρονο σε μια καμένη έκταση στο Τατόι και αστυνομικοί θα τους περνούσαν χειροπέδες.

Σαν την… τελευταία επιθυμία ενός μελλοθάνατου έμοιαζε το «λουκούλλειο γεύμα» που έκαναν ο φερόμενος αρχηγός και το ζευγάρι από τα Δυτικά προάστια. Έμειναν όμως με… πικρή γεύση καθώς το επόμενο γεύμα τους ήταν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής όπου θα μείνουν μέχρι την προσεχή Πέμπτη. Θα έχουν χρόνο να μελετήσουν τα 1241 έγγραφα της δικογραφίας αλλά και να σκεφτούν τι θα πουν στον ανακριτή καθώς αρνήθηκαν να καταθέσουν στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, εκτός από τον φερόμενο αρχηγό. «Βγήκα από την φυλακή τον Ιούλιο του 2020 όπου εξέτια ποινές για ληστείες. Από τότε δεν κατάφερα να βρω μια δουλειά και χρήματα. Έτσι, αποφάσισα στο τέλος του 2021 να σχεδιάσω την απαγωγή. Έβλεπα, μέσω των social media, ότι ο 40χρονος έκανε «καλή ζωή», κυκλοφορούσε με ακριβά αυτοκίνητα και θεώρησα ότι θα είχε λεφτά να δώσει ως λύτρα» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ομολογώντας, ουσιαστικά, την συμμετοχή του στην απαγωγή. Άλλωστε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα βρέθηκαν στο σπίτι του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τον συνεργό του φέρεται να ομολόγησε και αυτός την συμμετοχή του αλλά προτίμησε να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή. Η σύζυγος του, ιδιοκτήτρια πρακτορείου τυχερών παιχνιδιών στη Δυτική Αττική, φέρεται να ήταν παρούσα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα λύτρα αλλά ο ρόλος της, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, ήταν να βρει οχήματα και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή. 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας άρχισαν να σχηματίζουν μια εικόνα για τους δράστες και συγκέντρωναν στοιχεία με πολύ προσοχή καθώς ήξεραν ότι ανά πάσα στιγμή κινδύνευε η ζωή του απαχθέντα. «Κατά την αρπαγή του επιχειρηματία, οι δράστες ήταν ιδιαίτερα σχολαστικοί και προσεκτικοί και σίγουρα παρακολουθούσαν τις κινήσεις του μέχρι το βράδυ που τον απήγαγαν» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Λίγες μέρες μετά την αρπαγή του Γιώργου Κυπαρίσση οι αστυνομικοί βρήκαν και το αυτοκίνητο του επιχειρηματία σε κοντινή απόσταση, κάτι που κράτησαν μυστικό.  

Όσον αφορά τις εκκρεμότητες της υπόθεσης είναι τα δυο κρησφύγετα όπου κρατήθηκε για 65 μέρες ο επιχειρηματίας, τα υπόλοιπα τρία – τέσσερα μέλη με περιφερειακό ρόλο αλλά και τα λύτρα, περίπου πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης