Ξεκίνησε να μυρίζει τσίκνα στην Πάτρα όπου στήθηκαν οι πρώτες ψησταριές από το πρωί, κόντρα στη συννεφιά του καιρού και του μνημονίου…

Το έθιμο θα τηρηθεί και φέτος, με τους Πατρινούς να ανάβουν τα κάρβουνα από νωρίς και να αναζητούν ένα διάλειμμα από τη γκρίζα καθημερινότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα καρναβαλικό χρώμα στην ημέρα που σηματοδοτεί την είσοδο στην τελική ευθεία της αποκριάτικης περιόδου, θα δώσουν οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Πατρέων.

Αναλυτικά:

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΛΙΜΑ

-Το πρωί η Παραδοσιακή Μπάντα Χάλκινων Πνευστών από την Αριδέα του Γιάννη Δέσκου θα μεταφέρει το αποκριάτικο κλίμα στους πρώην γειτονικούς δήμους που συνενώθηκαν στο νέο διευρυμένο καλλικρατικό Δήμο Πατρέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα το πρωί, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεών του, το Καρναβάλι των Παιδιών συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο Ρίου, ώρα: 11.30

Παιδικά δρώμενα στους χώρους των σχολείων

Σε πείσμα των καιρών και των παραμυθιών με άσχημο τέλος, η Δημοτική Κοινότητα Ρίου θα γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη στο χώρο των σχολείων. Οι μικροί καρναβαλιστές θα συμμετάσχουν με ζωγραφική δρόμου και δρώμενα, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις! Παρουσία της Παραδοσιακής Ορχήστρας Χάλκινων Οργάνων από την Αριδέα του Γιάννη Δέσκου.

-Πλ. Γεωργίου, ώρα:12.00

Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρού»

Από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών.

Έναρξη πομπής νύφης από την Ρήγα Φεραίου και Γούναρη (12:00)

Έναρξη πομπής γαμπρού από την Ρήγα Φεραίου και Κολοκοτρώνη (12:00)

Συνάντηση και Γλέντι στην Πλατεία Γεωργίου (12:30)

Πηγή: thebest.gr
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης