Εξωστρέφεια προτείνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να «εδραιώσουν τη θέση τους για την μετά κρίση εποχή».

Κατά την ομιλία του σε δείπνο για τον εορτασμό της νέας χρονιάς, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις του επιμελητηρίου για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε αυτές, βρίσκονται η προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου που θα βασίζεται στην διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα (πάντρεμα υψηλής ποιότητας και χαμηλών τιμών προϊόντων και υπηρεσιών), η άμεση ενεργοποίηση του νόμου για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η απλοποίηση της αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων και ενεργοποίηση του ΓΕΜΗ.

Ο πρόεδρος, πρότεινε ακόμη την επιτάχυνση της απορρόφησης πόρων από το ΕΣΠΑ και στήριξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την διεύρυνση της φορολογικής βάσης με τη σύλληψη της φοροδιαφυγής και υλοποίηση στοχευόμενων προγραμμάτων ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το ΒΕΘ προτείνει την άμεση ενεργοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου που στο επίκεντρό του δεν θα έχει μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις, στις οποίες προσφέρει φοροαπαλλαγές, αλλά και τις μικρομεσαίες, ενώ τονίζει ότι καταλυτική μπορεί να είναι και η συνεισφορά των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια του δείπνου τιμήθηκαν και τρεις πρόεδροι του επιμελητηρίου, που προηγήθηκαν του παραιτηθέντος, Σωτήρη Μαγόπουλου και οι οποίοι είναι οι κ.κ:Αναστάσιος Μαστρογιάννης, Αθανάσιος Κουλούσιος και Αντώνιος Ευλογημένος. Τιμήθηκαν δε και δύο διευθυντές, οι κ.κ Δημήτριος Καζατζής και Ιωάννης Δαχλίδης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης