Zougla Newsroom 

Παίκτες του αμερικανικού football, personal trainers αλλά και μια πολύ γνωστή αθλήτρια του bodybuilding στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μεταξύ των εκατοντάδων πελατών του κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες παράνομων αναβολικών και εξαρθρώθηκε το τελευταίο 24ωρο από την Οικονομική Αστυνομία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 200 αποστολές δεμάτων με επικίνδυνα αναβολικά, και κυρίως στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, έκανε από τις αρχές Αυγούστου μέχρι την περασμένη Πέμπτη ο 35χρονος Μολδαβός που συνελήφθη και φέρεται να έχει κομβικό ρόλο.

Οι «δουλειές» του κυκλώματος πήγαιναν πολύ καλά καθώς τα παράνομα σκευάσματα, που διαφημίζονταν μέσω δύο ιστοσελίδων όπου υπήρχαν οι τιμές, δέχονταν καθημερινά δεκάδες παραγγελίες. Τα χρήματα τα οποία κέρδιζαν, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες ύλες για τα αναβολικά έρχονταν από την γειτονική Βουλγαρία αλλά και από την Μολδαβία και κατέληγαν στα δύο διαμερίσματα – αποθήκες στη Γλυφάδα και το Μαρούσι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη του ΕΟΦ αλλά και αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις αναβολικών, όταν πήραν στα χέρια τους τα σακουλάκια και τα μπουκαλάκια διαπίστωσαν ότι υπήρχαν ουσίες που δεν τις είχαν ξαναδεί ποτέ.  

Ο 35χρονος Μολδαβός που ζούσε στη χώρα μας και συνήθιζε να κάνει τα ψώνια του από τα μαγαζιά των νοτίων προαστίων φέρεται να ήταν σημαντικός για την λειτουργία του κυκλώματος ενώ δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές.

 

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν και τα στοιχεία των άλλων πέντε συνεργών του και ήδη έχουν ξεκινήσει τις ενέργειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους. Ο 35χρονος κρατείται και την προσεχή Τρίτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.   

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στους δύο αποθηκευτικούς χώρους – παρασκευαστήρια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.473.000 τεμάχια παράνομων αναβολικών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων (αμπούλες – δισκία – φιαλίδια),
  • εξοπλισμός παρασκευής και είδη συσκευασίας,
  • 3 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητοί υπολογιστές και πλήθος φορητών ψηφιακών μέσων αποθήκευσης,
  • αυτοκίνητο,
  • δέματα έτοιμα προς αποστολή,
  • πλήθος εγγράφων τραπεζικών συναλλαγών, αποδεικτικών αποστολής και χειρόγραφων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης, καθώς και η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης