Μια πρώτη γεύση της εορταστικής ατμόσφαιρας που θα επικρατεί την περίοδο των Χριστουγέννων στο Κιλκίς έλαβαν οι Κιλκισιώτες τις τελευταίες ημέρες. Το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς, το οποίο θα φιλοξενήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις, στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης, στο κέντρο της πόλης, και έχει καταστεί ήδη το αγαπημένο στέκι μικρών και μεγάλων.

Μέρα με τη μέρα ολοκληρώνεται η εσωτερική αλλά και η εξωτερική διακόσμηση του χώρου, καθώς επίσης και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις, τόσο εντός των σπιτιών όσο και εκτός, στον περιβάλλοντα χώρο και στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία, όπως υπαίθριες μουσικές συναυλίες, γλυκές μελωδίες από παιδικές χορωδίες Ωδείων της πόλης, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, επίσκεψη από χριστουγεννιάτικες μασκότ, καθώς και μια βραδιά με ζεστό κρασί και κάστανα σε φουφούδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο χωριό, στο οποίο, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς κ. Ευάγγελου Μπαλάσκα, δεν θα λαμβάνει χώρα καμία εμπορική δραστηριότητα, αλλά αντίθετα όλα θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες του, θα λειτουργούν τα εξής τέσσερα παραμυθένια σπιτάκια:

  • Του Αϊ Βασίλη, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον γλυκό παππούλη και να τον φωτογραφίσουν.
  • Των Κατασκευών, όπου τοπικοί φορείς και σύλλογοι (Ορειβατικός Σύλλογος, Σώμα Ελλήνων Οδηγών, Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Παιδικός Σταθμός Χέρσου, ΚΚΣ, ΚΔΑΠΜΕΑ) θα αναπτύξουν διάφορες δραστηριότητες για παιδιά, όπως κατασκευές, στολίδια, γούρια, κάρτες κ.ά.
  • Του Παραμυθιού, το οποίο, με τη βοήθεια και την εμπειρία ικανών παραμυθούδων του ΝΗΡΕΑ και όχι μόνο, θα ταξιδέψει τις λιλιπούτειες παρουσίες μακριά σε χώρες ονειρεμένες με καλικάντζαρους και ξωτικά.
  • Και το Σπίτι της Αγάπης, στο οποίο εθελοντές θα συγκεντρώνουν και θα καταγράφουν ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα προέρχονται από δωρεές καταστημάτων, ιδιωτών αλλά και όσων το επιθυμούν, οι οποίες θα διατεθούν σε ανήμπορες και άπορες οικογένειες του νέου διευρυμένου Δήμου Κιλκίς.

Επίσης, μαθητές του Τμήματος Αισθητικής της ΕΠΑΣ Κιλκίς καθώς και στελέχη του ΚΔΑΠΜΕΑ θα παρέχουν υπηρεσίες ζωγραφικής προσώπου (face painting).

Το χωριό θα είναι ανοικτό από τις 19 έως τις 24 Δεκεμβρίου του 2011 κατά τις ώρες από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ, ενώ από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί και πρωί και απόγευμα (11:00-13:00 και 17:00-20:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης