Σε επιφυλακή βρίσκεται ακόμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή του Ασπροπύργου, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή.

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις ιδιωτικού κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικής έκτασης 20-25 στρεμμάτων, το οποίο επεξεργάζεται υλικά απορριμμάτων, κυρίως βιομηχανικών, ενώ στον αύλειο χώρο του υπήρχαν αποθηκευμένες πολύ μεγάλες ποσότητες υλικών.
 
Αν και η φωτιά είναι υπό έλεγχο, συνεχίζει να καίει χαρτί και πλαστικό, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα πολλών περιοχών της Αθήνας να έχει επιβαρυνθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 100 πυροσβέστες, 22 οχήματα της Π.Υ., τρία οχήματα εθελοντών, καθώς και έξι υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατόπιν άμεσων ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής.

Σε αρκετές περιοχές, κυρίως της δυτικής Αττικής αλλά και του Πειραιά, υπάρχει έντονη δυσοσμία, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων, όπως διοξίνες και φουράνιο.

Συνεχίζεται η κατάσβεση

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ εκτιμάται πως η διαδικασία της κατάσβεσης θα ολοκληρωθεί έπειτα από μία ή δύο ημέρες.

Το zougla.gr είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι από το επιτόπιο ρεπορτάζ προέκυψε πως τις προηγούμενες ημέρες, πριν δηλαδή εκδηλωθεί η μεγάλη φωτιά, παρατηρήθηκαν από ντόπιους μικρότερες εστίες στον συγκεκριμένο χώρο.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ξερόχορτα δίπλα στην περίφραξη του εργοστασίου και στη συνέχεια πέρασε στο εσωτερικό του προαυλίου, με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε μεγάλους όγκους από χαρτόνια και πλαστικό.

Χρειάζονται εκατοντάδες φορτηγά με χώμα για να σβήσουν τελείως οι φλόγες
Ο συντονιστής των πυροσβεστικών δυνάμεων σημείωνε το Σάββατο στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως οι προσπάθειές τους επικεντρώνονταν στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά, καθώς η πλήρης κατάσβεσή της ήταν ανέφικτη λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στο σημείο αλλά και του είδους των υλών που καίγονταν. Παράλληλα, προκειμένου να αποφευχθεί η επέκταση, έγιναν και κάποιες επιχωματώσεις.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, λόγω της μεγάλης ποσότητας καύσιμης ύλης, που είναι σχηματισμένη σε «βουνά» εντός του εργοστασίου, χρειάζονται εκατοντάδες φορτηγά με χώμα για να σβήσουν οι φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

Κόλαση φωτιάς στον Ασπρόπυργο 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης